Nieuws

Wethouder kan McDonalds in Oosterwold niet tegenhouden, ‘maar wil best praten’

today7 juli 2023 66

Achtergrond
share close

Wethouder Jesse Luijendijk van Almere kan een McDonald’s in de wijk Oosterwold wettelijk gezien niet tegenhouden. Hij is wel bereid met de initiatiefnemer van het fastfoodrestaurant in de wijk te gaan praten. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt. 

De kwestie was op de politieke agenda gezet door de Partij voor de Dieren, de SP en Bij1. Bewoners van Oosterwold, ‘t Groene Wold en Groene Eem zijn tegen de komst van een McDonald’s omdat ze het niet vinden passen bij het groene karakter van de nieuwbouwwijk.

Luijendijk liet weten dat de gemeente niet bepaalde horeca kan uitsluiten. Bovendien past deze horeca binnen het bestemmingsplan en is er al een overeenkomst gesloten. Ook is er volgens de wethouder nergens vastgelegd dat er in het Foodcourt vijf kleine horecavoorzieningen zouden moeten komen, zoals omwonenden beweren.

Wel hamburgers in Almere Stad en niet in Oosterwold?
Luijendijk vroeg zich hardop af of de overheid wel zou moeten ingrijpen, en zo ja, waarom dan alleen in Oosterwold en niet in heel Almere?

Gemeenteraadslid Willem Boutkan van de PVV vroeg zich aan het eind van het debat af of een gesprek met de initiatiefnemer wel zin heeft. ‘Kan de McDonald’s na het gesprek met de wethouder gewoon geopend worden?’ “Ja”, bevestigde Luijendijk.

Desondanks wordt er later deze maand wel gestemd over de motie om in gesprek te gaan met de ondernemer.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Danny Schenkel nieuwe hoofdtrainer Jong Almere City FC

Danny Schenkel is de nieuwe hoofdtrainer van Jong Almere City FC. Hij zal het beloftenelftal gaan leiden tijdens het eerste seizoen in de Tweede Divisie (Jack’s League). Jack’s League is na de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie het derde voetbalniveau in de Nederlandse voetbalpyramide. Schenkel is afkomstig van Sparta Rotterdam, waar hij het afgelopen seizoen het elftal voor spelers onder de 18 jaar onder zijn hoede had. Hij tekent […]

today7 juli 2023 25


0%