Over Ons

Achtergrond
EASY 95.5 FM is het lokale publieke radiostation van Almere wat wordt geëxploiteerd door Stichting Productie Fabriek Almere. Er wordt 24 uur per dag uitgezonden, 7 dagen per week met een horizontale programmering bestaande uit nieuws- en actualiteitenprogramma’s afgewisseld met muziek.

Iedere werkdag zijn er Talkshows vanaf locatie waar onderwerpen als Politiek, Cultuur, Sport, Economie en Maatschappij de revue passeren. Dagelijks tussen 07.00 – 24.00 uur is er lokaal en landelijk nieuws te horen op de hele en halve uren. EASY 95.5 FM kent een aantal bekende programmamakers waaronder Jan van Veen, Marjon Keller, Marc van Amstel, Luc van Rooij, Stefan Brau, Bart van der Molen, Martin Stoker. De voetbalwedstrijden van Almere City FC zijn live te volgen via de zender.

Naast de radiozender EASY 95.5 FM exploiteert de Stichting Productie Fabriek ook de lokale televisiezender 1Almere TV. De omroep biedt een platform voor Almeerders, organisaties en bedrijven om naar een grote doelgroep te communiceren. Tevens is de omroep, naast de lokale krant, het enige informatie medium naar een groot publiek. De omroep werkt mee aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Inkomsten Stichting Productie Fabriek Almere

Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA), die de radiozender EASY FM exploiteert, is een organisatie zonder winstoogmerk. Door middel van subsidies en inkomsten uit reclame en advertenties, zijn er middelen voor de exploitatie van de omroepactiviteiten. De gelden die dan overblijven worden gebruikt om te investeren in lokale journalistiek. De jaarcijfers van de stichting worden ter controle aangeboden aan de gemeente en zijn ter inzage bij het Commissariaat voor de Media. Een lokale omroep binnen een gemeente draagt zorg voor informatie-voorziening richting de burger. De status van de lokale omroep is een publieke instelling met toestemming om advertenties te verkopen om de exploitatie te kunnen bekostigen.
0%