Nieuws

Spoorbaanpad Almere Poort drie weken afgesloten wegens werkzaamheden

today10 augustus 2023 159

Achtergrond
share close

Het Spoorbaanpad tussen de Cypruskade en de Pierre du Coubertinlaan in Almere Poort krijgt een opknapbeurt. Het fietspad is van maandag 14 augustus tot en met zaterdag 2 september afgesloten. 

Tijdens de werkzaamheden wordt er voor fietsers een omleiding ingesteld, die wordt aangegeven met gele borden. Omdat er op woensdag 30 en donderdag 31 augustus een nieuwe laag asfalt wordt aangebracht, is de onderdoorgang van het spoor aan de Europalaan afgesloten voor al het verkeer.

Meer groen
Het fietspad wordt verbreed naar vijf en een halve meter, hiervan is vier meter rood asfalt en anderhalf meter zwart. Het zwarte gedeelte wordt het voetpad. Verder worden er vanaf het nieuwe fietspad aansluitingen naar de parkeerterreinen gemaakt.

Niet alleen het fietspad wordt vernieuwd, ook wordt het rondom een stuk groener. Aan beide kanten langs het fietspad worden speciale vakken gemaakt, in het najaar zullen daar bomen worden geplant. Het gras rondom de bomen wordt dan ook ingezaaid.

De parkeerterreinen Roemeniëplaats en Oekraïneplaats blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de Beneluxlaan. De parkeerterreinen zijn wel op woensdag 30 en donderdag 31 augustus afgesloten. Bewoners kunnen vanaf het parkeerterrein naar de woningen lopen via de Cypruskade.

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Lange rij bij snoepwinkel Jamin voor influencer met eigen ijsje

Bij de Jamin in Almere stonden er woensdagmiddag tientallen kinderen in de rij om als eerste in Almere het nieuwste ijsje van influencer Chahid Charrak, op het internet bekend als Dutch Performante, te proeven. Charrak is voornamelijk bekend van zijn challenge video’s op Youtube en zijn opvallende gouden Lamborghini. Op YouTube heeft Charrack ruim 400.000 volgers, ook in Almere zijn er veel kinderen die graag zijn video’s bekijken. Een half […]

today10 augustus 2023 74


0%