Nieuws

Burgemeester sluit café The Sting in Almere Haven na schietpartij

today18 mei 2023 197

Achtergrond
share close

Op last van burgemeester Hein van der Loo van Almere is buurtcafé The Sting in Haven woensdag gesloten. Dat gebeurt nadat er afgelopen weekend opnieuw onrust was in Haven. Bij een schietpartij viel een gewonde. Er komen nu ook meer camera’s in de wijk.

Bezoekers van het buurtcafé zouden betrokken zijn bij het schietincident afgelopen zaterdag op de Brink. Maar volgens stamgasten heeft The Sting daar niets mee te maken. Het zou gaan om een bezoeker die de toegang tot de kroeg is geweigerd en daarna iets verder op De Brink heeft geschoten. De eigenaren Jan en Inge Pereboom van het café zijn kapot van de boodschap die ze vanochtend kregen van een ambtenaar van de gemeente. Ze willen verder niet reageren op het besluit dat ze de deuren moeten sluiten.

Omwonenden willen dat de wijkagent terugkomt. “Er is een wijkagent in Haven”, zegt burgemeester Hein van der Loo. “Maar wij zien hier nooit een wijkagent”, is de reactie van boze buurtbewoners.

Bij de schietpartij op de Brink raakte een 53-jarige man gewond. Zondag pakte de politie twee verdachten op. Het gaat om twee Almeerders van 27 en 37 jaar. Het voorstel van VVD-raadslid Lesley van Hilten om overlastplegers een gebiedsverbod op te leggen, neemt Van der Loo in overweging.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Topsporters maken op een SUPboard water schoon

Een kinderfietsje, veel plastic en zelfs een winkelwagen. Het werd woensdagmiddag allemaal uit het water gevist door een groepje watersporters. Dit werd niet zomaar gedaan, maar stond allemaal in het teken van de landelijke aftrap van de Clean up on Tour in Almere Haven. Watersporten en tegelijk het water schoner maken, dat is het doel van de Clean up on Tour. Met een SUPboard, een soort surfplank waar je op […]

today18 mei 2023 32


0%