Nieuws

Arbeidsinspectie treft twee illegale medewerkers aan in Indiaas restaurant

today22 juni 2023 253

Achtergrond
share close

Bij een controle van de Nederlandse Arbeidsinspectie bij een Indiaas restaurant in Almere zijn twee medewerkers aangetroffen die niet in Nederland mochten werken. Voor hen was geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Mogelijk kregen ze ook te weinig loon en moesten de koks te lang werken.

Het Almeerse restaurant vormde volgens de Arbeidsinspectie een keten met twee andere vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Ook die restaurants zijn doorzocht. De inspectie heeft daar nog eens drie illegale medewerkers gevonden.

Ook in het buitenland zijn vestigingen van dezelfde keten gecontroleerd. Die controles vonden plaats in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, België en Frankrijk. Resultaten van de doorzoekingen in het buitenland zijn nog niet bekend.

Al in 2019 inspecteerde de Arbeidsinspectie de keten in Nederland. Ook toen werden er overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen geconstateerd. De inspectie had redenen om aan te nemen dat de keten nu opnieuw de wet overtrad.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Petitie gestart voor behoud horecazaak De Kapitein

Almeerders hebben een petitie gestart voor het behoud van horecagelegenheid De Kapitein in de Noorderplassen. De gemeente is namelijk zonder weten van de eigenaar, opzoek naar een nieuwe uitbater. De petitie ‘red De Kapitein’ is inmiddels ruim 1200 keer ondertekend. Het doel is om 12500 handtekeningen in te zamelen. “Naast dat het een plek is om lekker te borrelen in de zon, is het een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en vaarfanaten uit […]

today22 juni 2023 40


0%