Nieuws

VVD over sluiten poortjes station: ‘Onbegrijpelijk dat problemen niet worden aangepakt’

today31 augustus 2023 18

Achtergrond
share close

De VVD-fractie in de Almeerse gemeenteraad vindt dat er opgetreden moet worden tegen overlastgevers op station Almere Centrum, in plaats van dat er poortjes gesloten worden. De partij noemt het “onbegrijpelijk dat de daadwerkelijke problemen onvoldoende worden aangepakt en Almeerders dus de dupe worden van overlastgevers” en heeft vragen gesteld aan het college.

De ingangen van station Almere Centrum bij het busplatform zijn vanaf begin augustus buiten de spits afgesloten voor reizigers. De sluiting, die als doel heeft de veiligheid te verbeteren, is een onderdeel van een proef van de NS en ProRail. De VVD vraagt zich af waarom er voor gekozen is om de poortjes te sluiten en niet om strikter te handhaven.

De NS, ProRail en de gemeente hoopten eigenlijk een andere oplossing te vinden lieten ze eerder weten, maar dat was niet mogelijk volgens de drie betrokkenen bij deze proef. De VVD neemt geen genoegen met die verklaring.

Onacceptabel

“De overlastgevers schuwen verbaal en fysiek geweld niet. Dat is onacceptabel. NS, ProRail en gemeente hebben gesprekken gevoerd over eventuele oplossingen. Deze gesprekken hebben vooralsnog weinig effect”, schrijft de VVD in een toelichting. De liberalen willen weten of ook de politie betrokken is bij het zoeken naar een oplossing voor het aanpakken van overlastgevers.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bouwval in Poort: Villa Achilles raakt steeds meer in verval

Veel bewoners in Almere-Poort hebben kritiek op het onafgebouwde appartementencomplex Villa Achilles, gelegen aan het Cascadepark. Volgens de omwonenden wordt het vernield en staat het al een paar jaar leeg. Het oorspronkelijke idee was om een complex te bouwen met veertien appartementen. De bouw had in 2019 al klaar moeten zijn, maar staat er nu, vier jaar later, bij als een bouwval. Volgens Johan van der Woude, directeur van ontwerpbedrijf Casteo en […]

today22 augustus 2023 41


0%