Nieuws

VVD dringt aan op actie na ernstig scooterongeval bij viaduct

today5 april 2024 3

Achtergrond
share close

Eind vorig jaar raakte een Almeerse scooterrijder ernstig gewond doordat er onvoldoende veiligheidsmaatregelen waren genomen bij het viaduct aan de P.J. Oudweg. Omdat er tot nu toe niks is veranderd aan de situatie, wil de VVD dit tijdens de Politieke Markt van donderdagavond onder de aandacht van het college brengen.

Het ongeval vond plaats toen een 23-jarige vrouw uit Almere in het donker door de tunnel op de P.J. Oudweg reed. Ze botste daar tegen een ijzeren hek dat op ooghoogte hing aan het einde van de tunnel. De vrouw raakte zwaargewond en diende een claim tot schadevergoeding in.

Het is nog niet duidelijk waarom het hek op ooghoogte aan het einde van de tunnel hing. Uit foto’s bleek dat de tunnel eigenlijk afgesloten had moeten zijn vanwege werkzaamheden, maar dat de wegafzettingsborden die avond aan de kant van de weg lagen.

Maatregelen

De VVD wil tijdens het actualiteitenuur van het college weten welke maatregelen er genomen zullen worden om de verkeerssituatie te verbeteren en ongelukken bij het viaduct aan de P.J. Oudweg in de toekomst te voorkomen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Er is een goede kans dat GroenLinks in een volgende coalitie terechtkomt’

GroenLinks-fractievoorzitter Jaap Steenkamer denkt dat er ‘een goede kans’ is dat zijn partij toetreedt tot de volgende coalitie. Dat zegt hij in de talkshow Politiek op 1. “Nu de VVD op een of andere manier heeft besloten dat ze niet de verantwoordelijkheid willen nemen voor het stadsbestuur, blijven er maar een paar partijen over.” De linkse partij is zo zeker dat er zelfs al een vacature op de site staat voor een wethouder. […]

today5 april 2024 4


0%