Nieuws

Vier betrokkenen bij bijna fatale steekpartij weigeren te zeggen wie stak

today21 juli 2023 69

Achtergrond
share close

Vier Almeerders die worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in hun woonplaats willen niet vertellen wie er daadwerkelijk heeft gestoken. Dat bleek donderdag tijdens de eerste zittingsdag van de strafzaak tegen hen. Het slachtoffer werd in april vorig jaar in zijn borst en buik gestoken en liep een slagaderlijke bloeding op. Hij overleefde het ternauwernood.

Het incident gebeurde op het parkeerterrein bij cultuurcentrum De Glasbak in Almere Stad. De vier verdachten spraken op de bewuste dag in april af bij het Station Muziekwijk in Almere. Camerabeelden bevestigen dat ze daar waren. Even later liepen ze richting De Glasbak omdat een van hen een afspraak had om een spelcomputer te kopen. Onderweg deed het viertal de capuchon van hun hoodie op.

“Geef me alles, geef me alles”
Op het parkeerterrein bij De Glasbak kwam een auto aangereden met naast de bestuurder ook een stel, waar de spelcomputer van zou worden gekocht. De vier jongens zouden om de auto heen zijn gelopen en volgens de officier van justitie stapte de 19-jarige hoofdverdachte in de auto. Daarop zou geschreeuwd zijn: “Geef me alles, geef me alles”, en werd de bestuurder in zijn borst en buik gestoken.

Het slachtoffer stapte vervolgens met zijn handen omhoog uit de auto en zakte in elkaar zijn. Daarop riep iemand: “Pak alles uit die waggie.”

Later bleken een iPhone en de portemonnee van het slachtoffer te zijn verdwenen. Het stel uit de auto bekommerde zich om de bloedende man: “Hou vol, je gaat het halen”, zei het meisje. In het ziekenhuis bleken zijn maag, lever en een slagader te zijn geraakt.

Hoofdverdachte ontkent stellig
Er is veel bewijs tegen de 19-jarige hoofdverdachte, die stellig ontkent dat hij heeft gestoken. Zo is er DNA van hem gevonden op de hoes dat om het mes heen zat en in de auto lag. Daarnaast blijkt uit getapte telefoongesprekken dat hij zijn vriendin heel precies uit de doeken heeft gedaan wat er was gebeurd en wat zijn rol was. De hoofdverdachte deed dat af als stoerdoenerij.

En dan zijn er nog de camerabeelden waar hij wordt aangewezen als degene die de auto in stapt. Ook dat ontkent hij. Niemand van de drie overige verdachten wijzen hem aan als de dader. “Ik weet wel wie het heeft gedaan, maar wil het niet zeggen”, vertelde een andere verdachte.

De verdachten hebben ruim drie maanden vastgezeten en zijn nu vrij uit hun voorarrest. Voor alle vier adviseert de reclassering toezicht en stevige begeleiding. Twee van hen zijn zwakbegaafd. Alleen in de zaak tegen de hoofdverdachte, die ook nog wordt verdacht van twee zware bedreigingen, wordt geadviseerd het jeugdstrafrecht toe te passen.

Op vrijdag gaat de rechtszaak verder en zal de aanklager de eisen tegen de vier verdachten bekendmaken.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Wij hebben t leukste gezelligste hofje met de buren ervoor gestreden voor een speeltoestel terug te plaatsen samen houden we t schoon buren die onderling elkaar helpen echt super!!

today20 juli 2023 1


0%