Nieuws

‘Verlies Floriade binnen verwachtingen, geen grote tegenvaller meer’

today26 april 2023 77

Achtergrond
share close

Het verlies dat de gemeente Almere lijdt op de Floriade blijft steken op een bedrag net boven de 100 miljoen. Dat is de boodschap van het Almeerse college van burgemeester en wethouders. Het precieze getal is 103,3 miljoen euro.

De gemeente brengt het cijfer naar buiten nu de Floriade BV het jaarverslag over 2022 af heeft. De boodschap is dat er weliswaar een paar kleine tegenvallers zijn, maar dat er geen grote nieuwe kostenposten zijn opgedoken.

Tegenvallers die er wel zijn kunnen betaald worden uit een bedrag dat eerder al opzij is gezet voor onvoorziene zaken. Dit maakt onderdeel uit van de 103,3 miljoen.

Zes ton voor vastgoedontwikkelaar
Bij de Floriade BV is er na afloop van de tuinbouwexpo nog een nadeel van 600.000 euro ontstaan in verband met de oplevering van het terrein. Het gebied is inmiddels overgedragen aan de vastgoedcombinatie Weerwater CV.

Waarvoor de Floriade BV heeft moeten betalen aan Weerwater CV zegt de gemeente niet. De cryptische omschrijving luidt dat de tegenvaller van zes ton komt: “Door het afwikkelen van een gesprek tussen Weerwater CV en Floriade BV.”

300.000 euro aan rijplaten
Het overdragen van het terrein aan de vastgoedpartij heeft ook bij de gemeente voor extra kosten gezorgd. 300.000 euro was nodig voor het neerleggen van rijplaten. Alleen op deze manier kon de bestrating van het gebied beschermd worden tegen de zware machines die bij het afbreken van alle gebouwen nodig waren. Bij de opbouw van het terrein is er ook al eens voor tonnen aan rijplaten neergelegd.

Nog eens 200.000 euro is de gemeente kwijt aan de aanleg en ontmanteling van een stuk grond net naast het Floriadeterrein

In de reservepot waarmee tegenvallers opgevangen kunnen worden, zit nu nog een bedrag van 1,4 miljoen euro. Volgens de gemeente moet dat voldoende zijn om resterende risico’s aan te kunnen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

42 dagen jeugddetentie voor mislukte overval op Trekpleister

Een 16-jarige Lelystedeling heeft 42 dagen jeugddetentie gekregen voor een mislukte overval op een Trekpleister-vestiging in Almere en voor het vernielen van een elektronische enkelband. Als de jongen binnen twee jaar opnieuw met justitie in aanraking komt, moet hij nog eens 108 dagen de cel in. De overval op de Trekpleister was op 30 april vorig jaar. De jongen ging de winkel binnen, liet een zak aan een medewerker zien […]

today26 april 2023 74


0%