Nieuws

Verhuurbedrijf wil ontruiming appartementen Grote Markt Almere voorkomen

today17 augustus 2023 75

Achtergrond
share close

De eigenaar van Almere Invest heeft woensdag bij de Raad van State de ontruiming van drie verhuurde appartementen aangevochten, die de gemeente heeft aangekondigd. Almere Invest verhuurt al meer dan dertien jaar woningen boven tapasbar Barça aan de Grote Markt in Almere Stad.

Volgens de verhuurder had de gemeente Almere de eerste jaren geen enkel probleem met de bewoning van de appartementen. Pas toen in 2019 de buurman, van café-restaurant Bordeaux, een klacht had ingediend kwam een gemeenteambtenaar erachter dat er boven Barça helemaal geen woningen zijn toegestaan.

Tijdens de rechtszaak in Den Haag gaf een gemeentewoordvoerder toe dat er de afgelopen dertien jaar een aantal missers is gemaakt, maar dat het geen optie is om niet te handhaven. “Als een burger om handhaving vraagt en er is een overtreding, dan gaan we handhaven.”

Vragen en vermoedens
Een lid van de Raad van State vond het vreemd dat de gemeente de bewoners boven de tapasbar uit hun appartementen wil hebben, terwijl even verderop boven danscafé Cheers ook woningen zijn en die bewoners mogen daar wel blijven.

De verhuurder van de appartementen vermoedt dat één of meerdere horecaondernemers achter de actie zitten. “Ik heb een keer met één van die ondernemers gepraat die plannen hebben om veel meer zware horeca aan de Grote Markt te beginnen, die tot diep in de nacht open is. Maar meer dan vage plannen zijn het niet.” Ook gaan er volgens hem plannen rond om juist meer woningen op die locatie te bouwen.

Volgens de gemeentewoordvoerder wordt daar inderdaad over nagedacht: “Almere is druk op weg van een kleine naar een grote stad uit te groeien. Daarbij hoort ook een belangrijk uitgaanscentrum. Maar heel concreet zijn de plannen nog niet uitgewerkt. En het klopt dat er ook plannen voor meer woningen op stapel staan. Daar wordt allemaal nog aan gewerkt.”

De Raad van State doet over enkele weken uitspraak in deze zaak.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Kind valt uit raam in Bloemenbuurt, politie gaat uit van ongeluk

Een jong kind is woensdagavond uit het raam van een appartementencomplex in Almere Buiten gevallen. Het kindje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond 20.15 uur in de Bloemenbuurt. Het kind van bijna 2 jaar oud viel uit het raam van een van de verdiepingen van het gebouw aan het Rosarium. Naast ambulancepersoneel is er ook een arts via de traumahelikopter ter plaatste gekomen om hulp […]

today17 augustus 2023 109


0%