Nieuws

Veel Almeerse rommelroutes deze zomer

today15 augustus 2023 41

Achtergrond
share close

Deze zomer staan er weer veel Almeerse rommelroutes op de planning. Tijdens deze dagen kunnen Almeerders spullen vanuit hun voortuin of garage verkopen of ruilen. Welzijnsorganisatie De Schoor organiseert deze routes in samenwerking met de bewoners van verschillende Almeerse wijken.

In augustus en september doen er in totaal negen wijken mee. In buurten waar nog geen rommelroutes worden gehouden kunnen mensen zich nog aanmelden. De Schoor is altijd op zoek naar mensen die in de andere wijken routes willen leiden. Die organiseren dan met twee of drie buurtgenoten de Rommelroute in hun buurt.

“Zo kunnen buren met elkaar in contact komen en is het ook een beetje een buurtfeest”, aldus de Schoor. Het is volgens hen niet de bedoeling dat mensen nieuwe producten of eten of drinken verkopen. Eigengemaakte kunstwerken verkopen mag wel.

Er zijn in mei, juni en juli al veel Rommelroutes gehouden door de stad en in augustus en september gaat het dus nog even door. De komende weken is steeds een andere wijk aan de beurt om de lokale kleedjesmarkt te houden. De eerstvolgende route vindt plaats op 20 augustus in de Marken in Almere Haven.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dichtermarathon ‘1000 dichters’ ook in Almere

Almeerders kunnen 26 september luisteren naar voorgedragen poëzie in boekhandel Stumpel. Voor de 40e editie van het evenement de Nacht van de Poëzie komt er namelijk ‘dichtersmarathon’ door heel Nederland. Bij het eenmalige evenement wordt in twee weken tijd elke provincie van het land aangedaan. Almere is op de derde dag van het festival aan de beurt om de marathon te organiseren. Tijdens het speciale evenement, dat uitgaat van het International […]

today15 augustus 2023 28


0%