Nieuws

‘Unieke samenwerking’: cliënten dagbesteding in actie bij tennisclub

today17 juli 2023 64

Achtergrond
share close

Koekjes bakken voor de club, het groen onderhouden en bardiensten draaien. Cliënten van dagbesteding Het Kompass gaan dat vanaf nu doen bij de tennis- en padelvereniging Het Nieuwe Land in Almere Stad. Voorzitter Regina Tang noemt het een ‘unieke’ samenwerking.

De cliënten zijn jongeren en volwassenen die door onder meer autisme of een verstandelijke beperking geen reguliere baan kunnen hebben. Door hen in te zetten voor allerlei taken bij Het Nieuwe Land kan de club op meerdere dagen open zijn, zegt Tang. “We kunnen hierdoor elkaar versterken. Zo gaan ze bijvoorbeeld koekjes bakken, die kunnen wij dan weer verkopen. Zo houd je je kantine ook open overdag.”

Jasmijn Koen van Het Kompass is blij met de samenwerking. “Nergens anders bestaat dit nog”, zegt zij. “Normaal moeten de vrijwilligers alles binnen de club doen, maar nu kunnen onze mensen van de dagbesteding dat doen.” De cliënten worden begeleid door medewerkers van de dagbesteding.

Yorn Düren is één van de cliënten. Voor hem biedt deze vorm van dagbesteding nieuwe kansen. “Het ging mij er vooral om dat ik actief bezig kon zijn. Bij mijn vorige baan in de ICT was ik vooral niets aan het doen. Dus ik ben blij dat ik nu actief bezig kan zijn. Iets waar ik naar uit kan kijken iedere dag.”

G-competitie
De jongeren en volwassenen gaan vooral aan het werk. Toch mogen ze zelf ook af en toe een balletje slaan, zegt Koen. “Het is met name werken, maar vanaf oktober starten we met G-tennis en dan krijgen ze een tennisleraar. Uiteindelijk gaan we met andere parken tennissen in een G-competitie.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse windsurfer Sara Wennekes wint brons op olympische testwedstrijd

De Almeerse windsurfster Sara Wennekes heeft zondag brons gewonnen op een olympische testwedstrijd. Ze behaalde de prijs in de zogenoemde IQFoil-klasse. Het is de eerste onderscheiding voor Wennekes op een internationaal toernooi. De wedstrijden van het zogenoemde ‘Test-Event’ waren in Marseille. Het was een test voor de organisatie en sporters om te zien hoe het volgend jaar eraan toe gaat, op de Olympische Spelen in Parijs. Wennekes kan zich daarvoor kwalificeren als […]

today17 juli 2023 33


0%