Nieuws

Uitbraak Norovirus in verzorgingstehuis Almere

today26 juli 2023 26

Achtergrond
share close

In verzorgingstehuis De Kiekendief in Almere Stad is het zeer besmettelijke Norovirus uitgebroken. Het virus dat erom bekend staat braken en diarree te veroorzaken, is geconstateerd bij vijf bewoners. Vier daarvan wonen op dezelfde afdeling die nu is afgesloten om verdere verspreiding te voorkomen. Dat zegt Frederique Mensink van Zorggroep Almere waar De Kiekendief onderdeel van is.

Mensink vertelt dat de familie en bewoners van De Kiekendief extra informatie krijgen over de uitbraak via een brief. “We willen onze bewoners zoveel mogelijk beschermen en geven besmette bewoners dan bijvoorbeeld ook het dringende advies om op hun afdeling te blijven. Het eten brengen we daarnaast op de kamer in plaats van de eetzaal. Zo hopen we het virus zo snel mogelijk te isoleren.”

Ook bezoekers worden door de brief extra geïnformeerd. “We vragen bezoek om na afloop zo snel mogelijk weg te gaan en niet een andere afdeling of koffieruimte te betreden.”

Richtlijnen

Mensink legt uit dat medewerkers allemaal extra richtlijnen krijgen die ze moeten volgen om verdere besmetting te voorkomen. “Er zijn bij uitbraak van dit virus specifieke hygiëneprotocollen die strikt worden gevolgd. Zo moeten de medewerkers nog vaker handen wassen en maken we de toiletten meerdere keren per dag schoon.”

Niet bijzonder

In De Kiekendief wonen 104 mensen en volgens Mensink is het niet bijzonder dat het Norovirus juist hier uitbreekt. “Het virus breekt vaker uit in verpleeghuizen. Ouderen hebben over het algemeen een verminderde weerstand en in een verpleegtehuis hebben ze vaak gemeenschappelijke activiteiten, waarbij zo’n virus makkelijker kan verspreiden.”

Ze legt uit dat bijna alle verpleeghuizen hier dan ook mee te maken krijgen. “Mensen leven met elkaar in een woonkamer. Besmetting kan dan eerder plaatsvinden.”

Snel voorbij

Toch hoopt Mensink dat het virus niet meer mensen zal besmetten. “Hopelijk blijft het hierbij. Meestal verdwijnt de griep na twee tot drie dagen, maar het is natuurlijk wel vervelend.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Inzamelingsactie levert ruim 35.000 euro op voor laatste wens Almeerse

Een crowdfundingactie heeft, in nog geen 24 uur, al ruim 35.000 euro opgeleverd. Almeerder Marcel Kolder heeft de actie opgezet voor zijn vrouw die een terminale vorm van hersenkanker heeft. Met het opgehaalde geld wil hij haar laatste wens in vervulling laten gaan om een fonds op te richten dat jongvolwassenen met een beperking moet helpen. Twee weken geleden kreeg Michelle Rutten, de vrouw van Kolder, te horen dat ze […]

today25 juli 2023 58 1


0%