Nieuws

Treinstation Almere Centrum ondanks verbouwing niet beter beoordeeld

today13 februari 2024 7

Achtergrond
share close

Ondanks de grote verbouwing van station Almere Centrum, geven treinreizigers het treinstation geen hoger cijfer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse Stationsbelevingsmonitor van de NS en ProRail. De andere vijf stations zijn door treinreizigers met een voldoende beoordeeld, maar desondanks laag uitgevallen op de ranglijst.

In het rapport van de Stationsbelevingsmonitor zijn de beste gewaardeerde treinstations in Nederland in kaart gebracht op basis van beoordelingen van treinreizigers. Station Almere Centrum wordt niet hoger gewaardeerd dan voorheen. Ondanks de grootschalige renovatie behoudt het station een beoordeling van 6,8.

De verbouwing van station Centrum duurde drie jaar. Een jaar geleden waren de werkzaamheden afgerond. De pleinen voor en achter het station zijn aangepakt en de gevels van het stationsgebouw zijn vernieuwd. Hoewel er veel tijd gestoken is in het verbeteren van het station, lijkt dit geen effect te hebben op hoe treinreizigers het station ervaren.

Waardering Almeerse stations

Van alle stations in Almere scoort Oostvaarders het hoogst. Station Almere Oostvaarders krijgt gemiddeld een 7,0. Almere Poort presteerde in 2023 een stuk minder goed. Poort staat met een 6,4 laag op de landelijke langlijst.

Plek Station 2023 2022
262 Almere Oostvaarders 7,0 7,2
263 Almere Buiten 7,0 7,1
294 Almere Muziekwijk 6,8 6,8
300 Almere Centrum 6,8 6,8
318 Almere Parkwijk 6,7 6,6
365 Almere Poort 6,4 6,7
Best gewaardeerde station

Klimmen-Ransdaal in Limburg wordt door treinreizigers als het best gewaardeerde station van Nederland beschouwd. Met een score van 8,7 behaalde dit station de hoogste waardering ooit sinds de metingen begonnen zijn. Dit station valt op door zijn ligging in het heuvelachtige landschap en zijn monumentale stationsgebouw uit 1913, inclusief restaurant en terras op het perron.

Sfeerloos station op de laatste plaats

Aan de andere kant bevindt zich Station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant, dat met een score van 4,6 onderaan eindigde. Ondanks verbeteringen, zoals vernieuwing van het perron en de verlichting, ervaren reizigers dit station als sfeerloos door de aanzienlijke afstand tot het dorp en de ligging naast de snelweg.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Aeres MBO Almere en Staatsbosbeheer starten nieuwe opleiding

Aeres MBO Almere en Staatsbosbeheer hebben samen een nieuwe opleiding ontwikkeld: de Natuurwerker op mbo-niveau 3. Tijdens deze opleiding leren de studenten hoe ze moeten werken in de natuur. Om de studenten praktijkervaring op te laten doen werkt het Aeres samen met Staatsbosbeheer. Maandag is de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst gezet door provinciaal hoofd van Staatsbosbeheer Riena Tienkamp en directeur van Aeres MBO Almere Rik Meerema. Met nu nog een […]

today13 februari 2024 1


0%