Nieuws

Surveillancedienst in Almere Buiten moet per direct stoppen

today1 maart 2024 3

Achtergrond
share close

Het bedrijf OSJW dat een aantal weken geleden is begonnen in Almere Buiten moet per direct stoppen met zijn diensten. OSJW (Ondersteunende Surveillance Jeugd & Wijk) rijdt rond in de buurt ter ondersteuning in de nacht. Er wordt toezicht gehouden op woningen en de auto die gebruikt wordt is voorzien van een EHBO-kit en defibrillator. De politie heeft OSJW gesommeerd te stoppen met de werkzaamheden.

De politie zegt in een toelichting: “OSJW claimt toezicht te houden op de openbare weg. Dit is een politietaak. Het is wettelijk niet toegestaan dat dit door andere instanties wordt uitgevoerd. Daarnaast voert OSJW beveiligingswerkzaamheden uit. Dergelijke werkzaamheden zijn onderhevig aan een vergunning / registratie en die heeft het bedrijf niet. OSJW is per omgaande gesommeerd met voornoemde werkzaamheden te stoppen.”

‘Ik vind het gewoon verschrikkelijk’

Danny van Krimpen van OSJW is aangedaan door het besluit van de politie. Danny zegt dat hij de werkzaamheden vooraf met de politie heeft besproken en dat toen alles goed was. Hij werd donderdag gebeld en er is een sommatiebrief vanuit de politie onderweg. “Ik vind het gewoon verschrikelijk. Ik heb al mijn geld geinvesteerd en heb nu al 15 nachten achter elkaar gewerkt om er voor de inwoners te zijn. Ik heb flyers laten drukken, een bankrekening geopend, de auto laten bestickeren en ze pakken gewoon het brood van je kinderen in één keer af.”

Danny is het niet eens met de uitspraak van de politie. “Ik ben geen beveiligingsbedrijf, maar een ondersteunende dienst. Dat heb ik kenbaar gemaakt. Het is niks anders dan een buurtwacht of buurtpreventie.” Daar is de politie het dus niet mee eens. Of Danny vanavond de straat op gaat is nog maar de vraag. “Ik weet het niet. Het is gewoon verschrikkelijke situatie.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse schrijver Gilbert maakt boek met Almere Buiten in de hoofdrol

De Almeerse Gilbert Keyzer heeft een roman geschreven die zich afspeelt in Almere Buiten. Gilbert: “Ik wilde Almere-Buiten herkenbaar meenemen in het verhaal, omdat ik het stadsdeel heb zien groeien.” Afgelopen week is zijn roman verschenen. De roman heet De Kanslozen en draait om hoofdpersoon Kaan die een hartinfarct krijgt en geopereerd moet worden. Gilbert beschrijft zijn boek als volgt: “Thuis lukt het de ex-judoka om op eenenzestigjarige leeftijd een baan […]

today29 februari 2024 2


0%