Nieuws

SPFA ook komende vijf jaar lokale omroep, Easy FM en 1Almere kunnen door

today26 april 2024 16

Achtergrond
share close

De Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA) is ook de komende vijf jaar de lokale omroep van Almere. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. De raad kon kiezen tussen twee partijen, SPFA en Omroep Almere. SPFA was de afgelopen vijf jaar de lokale omroep en zendt uit op de radio via Easy FM en op TV en online wordt de naam 1Almere gevoerd.

Directeur Arno van Boven van SPFA reageert opgetogen op de toekenning van de consessie voor de komende vijf jaar. “We zijn blij met de uitkomsten van de voorkeurstemming aanwijzing publieke lokale omroep van Almere. De gemeenteraad heeft met een grote meerderheid gekozen voor onze organisatie”, zegt Van Boven.

SPFA kreeg vijf jaar geleden de zendmachtiging en ontwikkelde zich in korte tijd tot een streekomroep. De omroep kreeg hiervoor zelfs het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen als achtste omroep van heel Nederland.

Van Boven is blij dat de omroep nu verder kan op de ingeslagen weg. “De functie van lokale omroep kunnen wij voortzetten en onze ambities voor de toekomst gaan verwezenlijken. Er is de afgelopen vijf jaar hard gewerkt om te komen waar we nu staan.”

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde met 30 stemmen voor de SPFA.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dit zijn alle activiteiten in Almere Stad op Koningsdag

Op Koningsdag is er in Almere van alles te doen. De festiviteiten beginnen al op Koningsnacht en zullen de dag erop worden voortgezet. Naast de traditionele vrijmarkten zullen er ook optredens door verschillende artiesten worden verzorgd en zet de horeca de deuren wagenwijd open voor het feestende publiek. Koningsdag Almere Centrum Vanwege de drukte wordt er aangeraden om met de fiets, brommer of het openbaar vervoer naar het centrum te […]

today25 april 2024 6


0%