Nieuws

Pride Amsterdam heeft Almeerse voorzitter: ‘Er is noodzaak om te vieren wie je bent’

today2 augustus 2023 38

Achtergrond
share close

De Almeerse Suzanne van de Laar is sinds dit jaar voorzitter van Stichting Pride Amsterdam. Zij organiseren het grootste pride-evenement in Nederland dat dinsdag van start is gegaan. Ze is door anderen naar voren gebracht om te solliciteren op de functie en is daarna unaniem gekozen als voorzitter. “Ik vind het een ontzettende erefunctie dat ik op deze manier iedereen mag verbinden.”

Pride Amsterdam is het grootste pride-evenement in Nederland. Een week lang staat Amsterdam in het teken van inclusiviteit en de LHBTIQ+-community. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een een Trans Podium, waar transgender personen hun stem kunnen laten horen. Ook is er botenparade Canal Pride en op zondag een groot slotfeest.

Regenboogkleuren in het bloed

Suzanne van de Laar vertelt dat er bij haar regenboogkleuren door haar bloed stromen. “Ik heb hart voor de LHBTIQ+-community. Het gaat niet om het label, maar om het feit dat iedereen wordt geaccepteerd en dat je daar als voorzitter voor kan staan. Daarvoor hoef je geen regenboogkleuren door je bloed hebben stromen, maar ik heb het gevoel dat ik dat wel heb. Zelf ben ik namelijk panseksueel en val ik gewoon op mensen: mannen, vrouwen en non-binaire personen, dat maakt me niet uit.”

Als voorzitter wil ze dan ook dat iedereen gaat inzien dat we allemaal mensen zijn. “Ik hoop dat discriminatie en het hokjesdenken verdwijnen. Dat we met zijn allen voor een mooiere wereld gaan, waarin we elkaar accepteren als mens.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Sociale binding Almere bijna laagste van Nederland

In een onderzoek naar de sociale binding in alle Nederlandse gemeenten heeft Almere erg laag gescoord. De stad staat op plek 328. De gemeente met de laagste sociale binding is Groningen, die zijn op plek 342 geëindigd.  Dit blijkt uit onderzoek van Weekblad EW. De redactie vergelijkt samen met Bureau Louter ieder jaar alle gemeenten van Nederland op de aspecten die bepalend zijn voor de kwaliteit van de woonomgeving. Sociale binding […]

today2 augustus 2023 29


0%