Nieuws

Politie in Buiten ziet toename van Toyota-diefstallen

today31 juli 2023 37

Achtergrond
share close

Vorige week zijn in één nacht drie auto’s van het type Toyota RAV4 gestolen in Almere Buiten. Dat meldt wijkagent Wim Knol. Hij waarschuwt voor een toename van het aantal diefstallen van RAV4’s. Het gaat om een landelijk probleem, zegt de agent.

De politie tast in het duister waarom de RAV4 zo populair is. Knol vermoedt dat de edelmetalen of katalysator geliefd zijn maar zeker weten doet hij het niet. Wel is het type Toyota gevoelig voor diefstal, zegt hij. “Ze weten blijkbaar hoe je de auto moet starten en hoe je die in enkele minuten kunt stelen.”

In de nacht van maandag op dinsdag werd nog geprobeerd om een RAV4 mee te nemen aan de Jarenweg in de Seizoenenbuurt. Die poging mislukte.
Of het probleem elders in Flevoland ook speelt is niet duidelijk: autodiefstallen worden niet per merk en type bijgehouden.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Tips voor dit weekend in Almere

Dit weekend een wandeling maken met de Griekse goden, nachtvlinders spotten of naar een kunst- en sieradenmarkt gaan? Bekijk hier wat er allemaal te doen is dit weekend. 1. Wandel met de goden Wanneer: Zondag 30 juli van 14:00 tot 16:30 uur Waar: Cultuurcentrum Pygmalion Poort Entree: Gratis Zondag 30 juli wordt er door het Cultuurcentrum Pygmalion een wandeling door het Homeruskwartier georganiseerd, waarbij verhalenverteller Roel van Rijnsoever aan de hand van de straatnamen vertelt […]

today28 juli 2023 37


0%