Nieuws

Poëzie van Almeerse basisscholieren tentoongesteld in Nieuwe Bibliotheek

today9 februari 2024 1

Achtergrond
share close

Collage Almere vierde haar tienjarig bestaan dinsdag in De Nieuwe Bibliotheek. Een expositie van posters gemaakt door kinderen genaamd ‘Knallende Kleuren en Krachtige Teksten’ werd geopend door kinderburgemeester Havana en wethouder Kees Ahles van cultuur. 

Collage Almere stimuleert cultuuronderwijs in de stad. Dit doen ze in opdracht van de gemeente.

De expositie bestaat uit 40 posters die gemaakt zijn door leerlingen van vijftien Almeerse basisscholen. Dichters gaven afgelopen oktober poëzieworkshops aan leerlingen van tien verschillende scholen. Een aantal gedichten werden doorgegeven aan vijf andere scholen die de gedichten visueel mochten vormgeven. Op basis daarvan zijn de posters gemaakt.

De kunstwerken zijn tot 2 april in de Nieuwe Bibliotheek te zien.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

De bouw van 349 woningen ‘De Kreekvelden’ is van start gegaan

De bouw van de huizen in de nieuwe wijk De Kreekvelden is officieel begonnen. De start van de eerste 35 woningen werd afgelopen woensdag 7 februari gevierd. “De voorbereidingen hebben zo’n negen jaar geduurd, maar het resultaat wordt prachtig: een groene woonwijk waar mensen samen kunnen komen.’’, zegt Kristian Makkinga van de Koopmans Bouwgroep. ‘‘De komende jaren zullen we met een groot team aan de slag gaan om hier in totaal […]

today9 februari 2024 3


0%