Nieuws

Plan: Elke 7,5 minuut een Intercity van Almere naar Schiphol

today16 augustus 2023 89

Achtergrond
share close

De NS heeft de intentie om vanaf 2025 elke 7,5 minuut een Intercity te laten rijden vanaf Almere naar Schiphol Airport. Dit komt neer op een aantal van acht treinen per uur. Dat staat in een voorlopige overeenkomst tussen de NS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het treinvervoer in de komende jaren.

Op dit moment rijdt er elk kwartier een Intercity naar de luchthaven vanaf station Almere Centrum. De bedoeling is dus dat er 2025 dubbel zoveel treinen per uur vertrekken. “De afspraken in de ontwerpconcessie regelen voor de reiziger een sterk en samenhangend netwerk van hoogfrequente verbindingen”, schrijft de NS over de plannen. De vervoerder verwacht rond die tijd namelijk meer reizigers en wil om die reden meer treinen inzetten om hen beter te kunnen bedienen.

Minder Sprinters
In tegenstelling tot de extra treinen, is de NS van plan om op andere trajecten rondom Almere juist minder Sprinters te laten rijden. NS wil de Sprinter tussen Almere Oostvaarders en Amsterdam Centraal vanaf 2024 in de daluren bijvoorbeeld nog maar twee keer per uur in plaats van vier keer laten rijden.

Eerder gaven de provincie Flevoland en reizigersorganisatie Rover nog kritiek op deze plannen. Zij willen namelijk dat mensen vaker de trein nemen en door minder Sprinters te laten rijden, wordt dit niet bereikt.

De provincie en betrokken vervoersregio’s komen in september met een gemeenschappelijke officiële reactie op de aanvraag van de NS om minder Sprinters in te zetten tijdens de daluren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Veel Almeerse rommelroutes deze zomer

Deze zomer staan er weer veel Almeerse rommelroutes op de planning. Tijdens deze dagen kunnen Almeerders spullen vanuit hun voortuin of garage verkopen of ruilen. Welzijnsorganisatie De Schoor organiseert deze routes in samenwerking met de bewoners van verschillende Almeerse wijken. In augustus en september doen er in totaal negen wijken mee. In buurten waar nog geen rommelroutes worden gehouden kunnen mensen zich nog aanmelden. De Schoor is altijd op zoek naar mensen […]

today15 augustus 2023 42


0%