Nieuws

Paviljoen Museum M wint belangrijke Italiaanse prijs

today19 juli 2023 28

Achtergrond
share close

Studio Ossidiana, de ontwerper van een Italiaans paviljoen dat onderdeel uitmaakt van Museum M in Almere heeft een architectuurwedstrijd gewonnen. Ze hebben de prijs gewonnen in de categorie ‘architecten onder de 35 jaar’. De architectuurprijs ‘premio Italiano di architettura‘ wordt uitgereikt aan Italiaanse ontwerpers.

Directeur van Museum M, Denise de Boer, vertelt dat het bijzonder is dat de architecten de prijs hebben gewonnen. “Het paviljoen is het eerste fysieke gebouw dat Studio Ossidiana heeft ontworpen. Bij ons kregen ze de kans om hun talent te laten zien om hen te helpen door te breken en dat pakt uit zoals we hadden gehoopt.”

Goed nagedacht

Volgens De Boer is er over elk deel van het paviljoen goed nagedacht. “De architecten hebben zich laten inspireren door Almere en Flevoland. Dat zie je terug in de drie delen waaruit het paviljoen bestaat: de pier, het terras en het observatorium.”

Zo legt ze uit dat er in de pier bijvoorbeeld stukken zijn waarin je Almere kan terug zien. “Deze stukken heten terrazzo’s en de schelpen die erin zijn verwerkt komen uit de bodem van Flevoland. Zo zie je scheermessen, kokkels en oesters. Het is een mooie verwijzing naar dit gebied.”

Beoordeling

Bij de architectuurprijs beoordeelt de jury de werken van de deelnemers op innovatie, kwaliteit en de sociale rol van het werk. Daarbij kwam het ontwerp van het paviljoen dit jaar dus het beste uit de bus.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Veel minder treinen tussen Almere en Lelystad Centrum door seinstoring

Door een sein- en wisselstoring rijden er dinsdagochtend veel minder treinen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum. Dat meldt de NS op twitter. De verwachting is dat de storing rond 12:30 uur is opgelost. Verder rijden er dinsdag en woensdag geen rechtstreekse treinen tussen Dordrecht en Lelystad. Dit komt door werkzaamheden elders aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met mogelijke vertraging. Dit bericht is tot stand gekomen door een […]

today18 juli 2023 61


0%