Nieuws

Oud-kickbokser Remy Bonjasky ontvangt uniek eerbetoon: ‘Het werd een keer tijd’

today11 maart 2024 14

Achtergrond
share close

In aanloop naar het nieuwe GLORY kickbokstoernooi ontving oud-kickbokser Remy Bonjasky vrijdag een bijzonder eerbetoon. De man die een sportschool in Almere heeft, kreeg een unieke muntenset uitgereikt met afbeeldingen van kickboks-iconen, waarvan hij ook op een munt terug te vinden was. De set is ontworpen en geslagen door de Koninlijke Nederlandse Munt.

Op de andere drie munten staan Ernesto Hoost, Semmy Schilt en Peter Aerts. De set viert de bijdrage van deze iconen aan de populariteit van kickboksen, vooral in Nederland. De vier legendes, samen goed voor maar liefst 14 overwinningen, behoren tot de grote namen in het internationale kickboksen.

Drievoudig wereldkampioen, Remy Bonjasky, reageerde enorm blij op het eerbetoon: “Ik zou bijna zeggen, het werd een keer tijd. In de tijd dat wij bezig waren, werd de sport in Nederland niet altijd even gewaardeerd, terwijl we in het buitenland, bij wijze van spreken, werden geëerd als rock ’n roll sterren.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

VVD stapt uit coalitie Almere, coalitiegenoten noemen eisen VVD ‘onredelijk’

De Almeerse VVD is uit de coalitie gestapt. Dat betekent ook dat wethouder Julius Lindenbergh nog wat lopende zaken gaat afronden, maar daarna niet langer deel uitmaakt van het college van burgemeester en wethouders. Eerder stapte de ChirstenUnie al uit de coalitie en nam wethouder Roelie Bosch ontslag. Volgens fractievoorzitter Lesley van Hilten van de VVD stapt haar fractie uit de coalitie omdat de liberalen het coalitieakkoord in de koelkast wilden zetten. […]

today8 maart 2024 3


0%