Nieuws

Organisatie blikt tevreden terug op Zomer in Haven

today4 september 2023 5

Achtergrond
share close

Drie weken Zomer in Haven werd dit weekend afgesloten met de Botterdagen, een shantykorenfestival, een bierproeverij en een brocantemarkt. De organisatoren kijken tevreden terug op een druk bezocht evenement vol activiteiten voor jong en oud.

Zomer in Haven bestaat alweer een paar jaar. “In de coronatijd zijn we er mee begonnen”, legt René Verwillegen uit. Hij is centrummanager van Almere Haven en daarmee één van de organisatoren van het zomerse evenement. “In die tijd kon je moeilijk op vakantie, dus bedachten wij twee weken met activiteiten in de haven en aan het strand.” Die opzet bleek een succes, en Zomer in Haven groeide uit tot een over drie weken verspreid evenement.

Ibizamarkt
In de vorige editie werden veel activiteiten van het oude Havenfestival opgenomen in het derde en laatste weekend van Zomer in Haven. “We hadden dit jaar in totaal 90 activiteiten en 56 uur livemuziek”, rekent Verwillegen voor. “Voor ieder wat wils.” Eén van de grootste publiekstrekkers was de Ibizamarkt. “Weer wat groter dan vorig jaar, toen we de markt voor het eerst op het programma zetten. Nu hadden we 100 kraampjes en ruim 15.000 bezoekers.”

Zomer in Haven trekt bezoekers uit Almere maar ook van daarbuiten. “Ik ben hier als toerist”, aldus een enthousiaste meneer na een tochtje met één van de botters. “Ik vind het geweldig hier.” Precies wat Verwillegen wil horen. “Wij willen iedereen kennis laten maken met Almere en met name laten zien hoe mooi Haven met de nieuwe havenkom is.”

Einde van de vakantie
Voor veel bezoekers is Zomer in Haven inmiddels een traditionele afsluiting van hun zomervakantie. “Dat blijft zo”, aldus Verwillegen. “Maar elk jaar leren we weer en kijken we wat volgend jaar anders moet. Het kan altijd beter, maar we zijn echt heel erg tevreden over deze editie.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Protestmars tegen de klimaatcrisis van Almere naar Den Haag

Een groep van ruim vijftig demonstranten liep zondag het eerste deel van de A12-mars. De wandeling is georganiseerd door actiegroep Extinction Rebellion met als doel om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. De stoet vertrok rond tien uur ‘s ochtends vanaf station Oostvaarders in Almere Buiten en liep naar het station van Almere Poort. “We gaan met z’n allen naar de A12 om te demonstreren tegen de fossiele subsidies”, vertelt […]

today4 september 2023 4


0%