Nieuws

Opnieuw 6 jaar cel en tbs voor Almeerder die vriend bij station Lelystad doodstak

today6 september 2023 25

Achtergrond
share close

Een 22-jarige man uit Almere is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van een vriend. De steekpartij was eind 2020, bij het station in Lelystad. Aanleiding was een ruzie over uitgeleende kleding. Het slachtoffer zat op de bijrijdersstoel van een auto en werd in zijn borst gestoken. De 19-jarige jongen overleed nog dezelfde nacht.

De verdachte was in hoger beroep gegaan, omdat hij de opgelegde celstraf te hoog vond. Hij stelde dat hij op de bewuste avond uit noodweer had gehandeld, omdat hij dacht dat het slachtoffer een pistool had. De Lelystedeling zou kort voor het steekincident zijn arm hebben uitgestrekt en ‘een schietbeweging’ richting de Almeerder hebben gemaakt.

Het Hof heeft bij de beoordeling van de zaak nogmaals uitgebreid naar de mogelijkheid van zelfverdediging gekeken, maar vindt net als de rechtbank dat daarvoor geen bewijs is. Van de confrontatie bij het station zijn allerlei camerabeelden beschikbaar. Daarop is volgens het Hof duidelijk te zien dat de Almeerder na een eerste aanvaring bij het station opnieuw op het slachtoffer af is gegaan. Hierdoor is er volgens het Hof geen sprake meer van noodweer, maar zocht de Almeerder ‘beredeneerd de confrontatie omdat hij niet over zich heen wilde laten lopen’.

In de zaak werd vorig jaar door de rechter ook een schadevergoeding van 28.500 euro toegewezen aan de moeder van het slachtoffer. Het Hof wijst deze schadevergoeding opnieuw toe. Omdat de moeder voor de behandeling van de zaak is overleden, zal het geld vermoedelijk ten goede komen aan haar kinderen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Podcast: Beginnersfouten moeten eruit in AlmEredivisie #4

Manager communicatie Perry Hendriks van Almere City FC en oud-profvoetballer Michel van Oostrum uit Lelystad schuiven aan in de vierde aflevering van AlmEredivisie: De Podcast. In de podcast van Omroep Flevoland en 1Almere worden elke dinsdag de verrichtingen van de kersverse eredivisionist Almere City FC besproken. Presentator Martijn de Groot kijkt met deze twee gasten terug op de schlemielig met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en ze blikken vooruit […]

today6 september 2023 34


0%