Nieuws

Onschuldige 16-jarige jongen gewond door stroomstootwapen van Almeerse politie

today28 juni 2023 9

Achtergrond
share close

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Almere getaserd bij zijn arrestatie. Agenten achtervolgden hem omdat hij werd verdacht van een poging tot woninginbraak aan de Leemwierde in Haven. Hij bleek onschuldig te zijn.

Een bewoner van de Leemwierde belde in de nacht van zaterdag op zondag de politie omdat er gestommel klonk in het huis van de onderburen, terwijl die op vakantie waren. De melder zag dat twee personen ervandoor gingen. Een agent zette de achtervolging in, maar raakte de verdachten kwijt. Hij vond onderweg wel een koevoet.

Verstopt in de struiken
Andere politieagenten zagen even later bij de Kornwierde twee mensen rennen die op de verdachten leken. Een van de agenten taserde de 16-jarige jongen. Volgens de politie riep de agent meerdere keren dat de jongen stil moest blijven staan. In de bosjes aan de Langhof vond de politie nog twee andere verdachten.

Na onderzoek en het opvragen van camerabeelden, bleken de drie niet de verdachten te zijn van de poging tot woninginbraak. De jongen kwam bij het taseren ten val en raakte gewond. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Ook zijn spullen raakten beschadigd. Die gaat de politie vergoeden.

De politie doet verder onderzoek naar de situatie en naar de inzet van het stroomstootwapen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Etemadi nieuwe keeperstrainer van Almere City

Agil Etemadi is aangesteld als de nieuwe keeperstrainer van Almere City FC. De geboren Iraniër tekent in eerste instantie een contract voor één seizoen bij de kersverse eredivisionist. Hij begint op maandag 10 juli in zijn nieuwe functie aan de voorbereiding op het eerste seizoen in de eredivisie met de Almeerders. Etemadi is de opvolger van Serge van den Ban, die de afgelopen seizoenen de vaste keeperstrainer was, maar deze […]

today28 juni 2023 13


0%