Nieuws

Oekraïense onafhankelijkheidsdag te vieren in Almere

today16 augustus 2023 79

Achtergrond
share close

In Almere is op 24 augustus de mogelijkheid om de Oekraïnse onafhankelijkheidsdag te vieren. Het initiatief om deze dag te vieren komt vanuit de Welcome App, een app die nieuwkomers en Almeerders wil verbinden door het organiseren van evenementen.

De onafhankelijkheidsdag van Oekraïne, Den’ Nezalezhnosti, is daar een nationale feestdag. Op deze dag wordt gevierd dat het land op 24 augustus 1991 onafhankelijk is geworden van de Sovjet-Unie. Ook worden de slachtoffers ten tijde van het Sovjet-regime herdacht.

Samenbrengen
Op de feestdag wil de organisatie Oekraïners en Almeerders samenbrengen. Tijdens het evenement kunnen beide groepen elkaars cultuur en tradities leren kennen.

Dat doet de organisatie door traditionele spellen te verzorgen en iedereen te vragen om een gerecht uit eigen land mee te nemen. Daarnaast organiseren ze ook een pubquiz en muziek. Verder zullen er voor kinderen genoeg activiteiten te beleven zijn.

Opvanglocatie
De dag wordt gevierd bij de opvanglocatie voor Oekraïners in Almere Oostvaarders aan de Pasar Malamstraat 807. Daar kunnen de feestvierders tussen 19:00 en 22:00 terecht. Via de app kan je jezelf aanmelden voor het evenement.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Zomer in Haven dit weekend van start

De organisatie van Zomer in Haven kijkt uit naar de tweede editie van het festival. Vorig jaar trok het festival duizenden bezoekers. Het evenement gaat vrijdag 18 augustus van start en vindt op verschillende plekken in het centrum van Almere Haven plaats. “Vorig jaar was ongelofelijk, iedereen was tevreden zowel de organisatie, de ondernemers als de bezoekers” , vertelt René Verwilligen, die hoopt het succes dit jaar te evenaren. Veel evenementen […]

today16 augustus 2023 20


0%