Nieuws

NS is klaar met geweld en zet treinen drie minuten stil

today16 april 2024 2

Achtergrond
share close

NS zet zaterdagavond om 22.30 uur alle treinen drie minuten stil. Het is een protest tegen het geweld waar NS-medewerkers mee te maken krijgen. “Het moet nu echt klaar zijn met het geweld tegen onze conducteurs”, zegt een woordvoerder van de NS.

Aanleiding is een heftig geweldsincident afgelopen zaterdag bij Delft. Daarbij zijn een hoofdconductrice en machinist mishandeld door een groep jongeren.

Wouter Koolmees, president-directeur van NS, zegt over zijn werknemers: “Het is waanzin waar zij dagelijks mee te maken krijgen. De samenleving is aan het verharden.”

Toename van geweld

De spoorvervoerder registreerde afgelopen jaar 1042 meldingen van geweldsincidenten, 8 procent meer dan in 2022. Het gaat om bedreigen, bespugen of lichamelijk geweld. Ook hebben NS-medewerkers afgelopen jaar ruim 2.300 te maken gehad met verbale agressie, zoals schelden en beledigen.

De afgelopen jaren heeft NS samen met andere vervoerders al meerdere keren in Den Haag aangedrongen op meer bevoegdheden en middelen. Zo wil NS bijvoorbeeld toegang tot bepaalde informatie in politiesystemen, zodat medewerkers eerder weten wie ze voor zich hebben en boetes bij de juiste persoon terechtkomen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente: ‘Het is niet eenvoudig om dakloze jongeren onderdak te bieden’

Het is niet eenvoudig om dakloze jongvolwassenen onderdak te bieden. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Almere naar aanleiding van het verhaal van de Almeerse Jacqueline, die begeleid wonen voor dakloze jongeren faciliteert, ook als zij de juiste indicatie niet hebben. “Het is complex, indicaties handelen we zo snel mogelijk af, maar dat lukt niet altijd.” ‘We doen ons best’ “We begrijpen heel goed dat als je geen eigen plek […]

today16 april 2024 3


0%