Nieuws

Nieuwe coach Moses Lodarmasse gaat voor promotie met De Almeerse Hockey Club

today15 september 2023 39

Achtergrond
share close

Als je wat wilt, dan moet je hoog inzetten. Vorig jaar degradeerden de dames van De Almeerse Hockey Club naar de overgangsklasse. Het verloren gegane terrein willen ze zo snel mogelijk terugwinnen.

Om dit doel te bereiken is Moses Lodarmasse als hoofdtrainer aangetrokken. Lodarmasse, in het dagelijks leven jurist, heeft zijn sporen in de hockeywereld al ruimschoots verdiend. Zo was hij onder andere werkzaam als trainer bij de dames van Rusland en Wales.

Voordat Lodarmasse de overstap naar De Almeerse maakte, stond hij onder contract bij de dames van Leonidas, die dit seizoen in de promotieklasse uitkomen. De klasse waaruit de Almeerse hockeysters vorig seizoen degradeerden.

Normaal gesproken zou Lodarmasse niet in Almere aan de slag zijn gegaan. “Het plan was om terug te gaan naar Rusland, maar toen brak de oorlog uit en was gaan geen optie meer”, aldus de nieuwbakken trainer van De Almeerse.

Alex Verga

Hij gaat verder: “Maar toen klopte Alex Verga bij mij op de deur. Die ken ik nog uit het verleden van het selecteren van de Nederlandse jeugd O16-O18. Hij vroeg mij of ik trainer wilde worden in Almere en daar heb ik ja op gezegd.”

Lodarmasse heeft voor een jaar getekend en kijkt het voor de toekomst aan hoe de situatie zich ontwikkeld op de Almeerse hockeyvelden.

De Nieuw-Zeelander Daniel McBride is assistent coach en is al twee jaar actief bij De Almeerse. Het team heeft al een maand voorbereiding achter de rug en pakte in de eerse competitiewedstrijd de volle winst.

“Het doel is duidelijk. We willen de stap naar boven maken.  We hebben dit seizoen een goede mix van jonge en ervaren speelsters. Zoals bijvoorbeeld Melissa Pieterse die over is gekomen van Hurley, Eef Rietveld, de zeventienjarige Maud Bonhof en de achttienjarige Che Mantstra die uit de jeugd zijn doorgestroomd”, aldus Lodarmasse.

Ervaren

“Samen met de meer ervaren speelsters zoals de Oekraïense international Katja de Lange en de Franse Catherine Clot, die met de Franse dames net terug is van het EK. Ze zal af en toe was missen omdat zij zich aan het voorbereiden is op de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. Clot was onze aanvoerder, maar omdat zij er niet altijd is pakt Quirine die taak nu samen met Lucca en Joëlle op.”

Wat Lodarmasse vooral opvalt bij de Almeerse hockey club is dat de saamhorigheid op dit moment hoog in het vaandel staat. De club heeft natuurlijk met de nodige (financiële, red.) problemen te maken, waardoor op sommige vlakken een stapje teruggedaan moet worden. Lodarmasse: “Maar als ik zie hoe de mensen dit vrijwillig oppakken dan kan ik daar alleen maar waardering voor uitspreken.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Kantoorpand aan Spoordreef in Almere Stad maakt plaats voor kunstenaars

Het is nu nog een grotendeels leegstaande vleugel van een kantoorpand in Almere Stad, maar het moet een broedplaats worden voor ongeveer tien kunstenaars. De eerste twee, een schilder en een tekenaar, hebben er inmiddels hun intrek genomen. Het gaat om een pand aan de Spoordreef. Voor de overige ruimtes in de vleugel worden nog kandidaten gezocht. Tekenaar Folkje Nawijn en schilder Myriam Weisz nemen het voortouw in de nieuwe […]

today15 september 2023 20


0%