Nieuws

Nachttrein van Almere naar Amsterdam: binnenkort directe verbinding

today7 februari 2024 3

Achtergrond
share close

Vanaf het voorjaar krijgt de nachttrein van Arriva een nieuwe route. De trein stopt vanaf 30 maart namelijk op station Amsterdam Centraal. Hierdoor vervalt de halte station Amsterdam Zuid. Dit betekent dat er een directe verbinding komt tussen het centrum van Amsterdam en Almere.

De nachttrein rijdt één keer per week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, heen en weer tussen Groningen en Schiphol. Heen stopt de trein in Lelystad om 03:08 uur en in Almere om 03:23 uur. Terugreisstops zijn gepland om 05:33 uur in Almere en om 05:48 uur in Lelystad.

Hoe de kosten per rit eerst 10 euro waren, wordt nu bepaald op basis van waar iemand in- en uitstapt. Zo kost de rit van Almere naar Amsterdam dan maar 5 euro. Van Almere naar Schiphol blijft wel nog steeds 10 euro kosten.

De trein rijdt nu nog wel als proef, maar is onlangs vanwege succes een jaar verlengd. De gemeenteraad van Almere en Lelystad zou momenteel ook in gesprek zijn om te kijken naar een nieuwe verbinding tussen Flevoland en Amsterdam.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Kritiek op het uitvak van Almere City

Er was na de wedstrijd tussen Almere City en Excelsior van afgelopen vrijdag veel kritiek op het uitvak in Almere. ‘’Een hek waar niet doorheen te kijken is, een cornervlag waarnaar we nog steeds op zoek zijn en het schijnt dat jullie ook een achterlijn hebben?’’, zegt de supportersvereniging van Excelsior. Op verschillende social media platformen hebben de supporters van Excelsior zich uitgelaten over het uitvak van Almere City. ‘’Het is onmogelijk […]

today7 februari 2024 4


0%