Nieuws

Mag een ambtenaar zijn eigen mening delen? PVV stelt vragen

today29 februari 2024 2

Achtergrond
share close

De Almeerse PVV heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de politieke standpunten van ambtenaren. De partij constateert dat ambtenaren steeds vaker meningen op sociale media delen die niet in overeenstemming zijn met het beleid van het college. Fractievoorzitter Annette Raijer: “De laatste tijd zien we veel commentaar op sociale media van ambtenaren, zowel op LinkedIn als Facebook.”

In de gedragscode voor ambtenaren wordt aandacht besteed aan het gebruik van sociale media. Als privépersoon mag een ambtenaar een andere mening hebben dan het college van Burgemeester & Wethouders, maar is daarin wel beperkt door de Ambtenarenwet. Raijer: “Een ambtenaar hoort neutraal te zijn en geen politiek standpunt in te nemen.”

De vragen

De PVV vraagt of het college deze mening deelt en wat het college er zelf van vindt dat ambtenaren politieke meningen delen op sociale media. Ook willen ze weten hoe het college ervoor gaat zorgen dat de ambtenaren van de gemeente Almere duidelijkheid hebben wat wel en niet gepast is en welke eventuele maatregelen hiervoor getroffen gaan worden.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bewoner asielzoekerscentrum Almere lichtgewond na steekpartij

Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum aan de Engelse Mijl in Almere Stad is woensdagmiddag een bewoner lichtgewond geraakt. De politie meldt dat er iemand is aangehouden. Rond 12.10 uur kregen twee bewoners van het azc bij sportpark Fanny Blankers-Koen ruzie en werd er gestoken. De politie en ambulance rukten uit. Het slachtoffer kon ter plaatse behandeld worden en is niet in levensgevaar. In het asielzoekerscentrum worden momenteel 800 mensen […]

today29 februari 2024 2


0%