Nieuws

Luchtalarm weer te laat in Almere

today5 september 2023 32

Achtergrond
share close

Het maandelijkse luchtalarm in Almere en in de rest van Flevoland ging maandagmiddag zes minuten te laat af. Volgens de brandweer die de sirenes laat afgaan, kwam dat opnieuw door drukte in de meldkamer van Flevoland en Gooi- en Vechtstreek. Normaal gesproken klinkt het luchtalarm exact om 12:00 uur op de eerste maandag van de maand. 

Ook in mei en juli gingen de sirenes te laat af. Dat had toen ook te maken met een aantal meldingen dat rond het middaguur binnenkwam. Deze kregen voorrang in de meldkamer.

Het luchtalarm wordt met de hand ingeschakeld. Omdat de meldingen deze maandagmiddag prioriteit kregen, zijn de sirenes dus zes minuten later geactiveerd.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse schrijft over overlevenden Holocaust: ‘Verhalen dwalen ’s nachts nog door mijn hoofd’

De Almeerse Alice ten Napel heeft een boek uitgebracht over Holocaust-overlevenden. Het boek ‘Chai’, wat leven betekent in het Hebreeuws, vertelt het verhaal van achttien Joodse Nederlanders over de enorme impact die de Holocaust op de rest van hun leven heeft. Veel van hen hebben decennialang gezwegen over wat ze hebben meegemaakt tijdens de oorlog. Deels omdat er vroeger nooit werd gesproken over de oorlog. Daarnaast hebben ze vroeger altijd te […]

today4 september 2023 139


0%