Nieuws

Lerarentekort Almere in 2023 naar verwachting weer gestegen

today8 september 2023 22

Achtergrond
share close

Het lerarentekort is in 2023 volgens de Almeerse Scholen Groep (ASG) naar verwachting weer gestegen. In 2021 was er een stijging van 16,2 procent en in 2022 was de stijging bijna 20 procent. De definitieve cijfers komen binnenkort.

“De scholen doen alles wat ze kunnen om toch een leerkracht of een onderwijsassistent met een leerkracht – voor de groep te hebben staan, en dat resulteert er op dit moment voor dat de groepen van de ASG-scholen bemand zijn”, zegt de woordvoerder van de ASG.

Om het lerarentekort aan te pakken, probeert de ASG om een goede samenwerking te hebben tussen het PO, VO, SO, MBO en HBO. “De diversiteit aan professionals en de kracht van de combinatie van de verschillende onderwijsvormen bieden kansen voor veelvuldige interactie, waarbij de scholen met en van elkaar leren en samen innoveren.”

Onderwijsprofessionals opleiden
Verder is de scholengroep ook bezig met een aanpak om medewerkers te werven en te behouden, met daarbij een begeleiding van zij-instromers. Maar volgens de scholen ligt het accent “vooral op het opleiden van onderwijsprofessionals in een veranderende samenleving.” Daarbij is een duurzame toekomst belangrijk en wordt gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de organisatie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Na veertig jaar is Almere nog steeds de triathlonstad van Holland

Veertig jaar geleden beleefde Almere een bijzondere primeur. In 1983 doken voor het eerst in alle vroegte triatleten in het water van het Gooimeer voor 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon. Sindsdien zijn de triathlon en Almere onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Inmiddels is de Holland Triathlon, zoals het evenement vroeger door het leven ging, omgedoopt tot de Challenge Almere-Amsterdam en met de groei van de stad is […]

today8 september 2023 21


0%