Nieuws

Laadpaaltarieven in Almere: zoveel kost het om je elektrische auto op te laden

today14 maart 2024 6

Achtergrond
share close

Eén criminele bende zou verantwoordelijk zijn voor meerdere gewapende overvallen in Almere. Dat meldt de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De groep misdadigers is volgens de politie verantwoordelijk voor zeker vier overvallen tussen september en december vorig jaar.

De criminelen worden onder meer gelinkt aan overvallen op Primera’s aan de Haagbeukweg en het Noordeindepad in Almere Stad en Buiten.

Ook is de bende volgens de politie verantwoordelijk voor een overval op een telecomwinkel in Almere Buiten en een cafetaria in Tussen De Vaarten, waarbij de politie direct een 15-jarige verdachte in de kraag vatte. 

Jonge daders gebruiken veel geweld

Op getoonde beelden van bewakingscamera’s is duidelijk te zien dat de soms nog hele jonge daders veel geweld gebruiken. Ook komen verdachten volledig en soms zelfs herkenbaar in beeld. De agenten denken dat de bende een wisselende samenstelling heeft.

In het tv-programma doet de eigenaresse van de telecomwinkel geëmotioneerd haar verhaal. “Hij bleef me slaan met z’n vuurwapen en vroeg om de kluis.” Omdat ze amper contant geld in de winkel had, gingen de daders er met een ‘paar briefjes’ vandoor. Maar de emotionele schade is groot. “Een paar weken kon ik niet slapen ‘s nachts. Ik heb nachtmerries en problemen met mijn gezondheid.”

Twee betrokkenen opgepakt

Volgens een woordvoerder van de politie zijn maandag twee betrokkenen opgepakt, waaronder een inwoner van Almere. Beide mannen waren volgens de politie niet aanwezig bij de overvallen, maar hebben de daders wel ‘op één of andere manier geholpen’.

Ook laat Opsporing Verzocht nieuwe beelden zien van de daders waarin de jonge daders duidelijk in beeld komen en de overval op de telecomwinkel onderling bespreken. Ook zijn er DNA-sporen gevonden op een jas van één van de overvallers.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Tweede Kamerleden stellen vragen aan minister De Jonge over sociale problematiek Almere

Tweede Kamerleden van het CDA hebben vragen gesteld aan minister Hugo de Jonge naar aanleiding van het rapport ‘sociale veerkracht van Almeerders’. Daaruit blijkt dat Almere met heel veel problemen te maken heeft. Het college noemde een aantal uitkomsten ‘alarmerend’.  Uit het rapport blijkt dat Almere steeds vaker opduikt in zogenoemde ‘negatieve top 10 lijstjes’. Zo heeft de stad het grootste lerarentekort, een groot tekort aan huisartsen. Daarnaast zijn er […]

today13 maart 2024 6


0%