Nieuws

Klimaatweek in Almere gaat van start met verschillende activiteiten

today30 oktober 2023 10

Achtergrond
share close

In Almere wordt van 30 oktober tot en met 5 november de Nationale Klimaatweek gehouden. Deze week staat volledig in het teken van inspiratie opdoen voor een duurzamer Nederland en een beter klimaat. Bekijk hier wat er allemaal te doen is tijdens de Klimaatweek. 

Zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november stellen huiseigenaren hun woning open voor bezoekers en delen zij hun ervaring op het gebied van je woning verduurzamen. In Almere doen 21 huiseigenaren mee.

Opening Nationale Klimaatweek

De klimaatburgemeesters openen dinsdag 31 oktober samen met wethouders Alexander Sprong en Jesse Luijendijk de Klimaatweek in Almere. De opening is van 9:30 tot 10:00 uur op het stadhuisplein, bij de Groene Karavaan.

De klimaatburgemeesters zijn Marianna Bakker, Chris Soebroto en Emily-Lara Kabos. Zij zetten zich alledrie in voor een beter klimaat en leveren op zijn of haar manier een bijdrage om aandacht te vragen voor het klimaat.

Klimaathuiskamer

In de Nieuwe Bibliotheek Almere Stad staat van dinsdag 31 oktober tot en met zaterdag 4 november een Klimaathuiskamer. Daar kan je terecht voor informatie en inspiratie en kan je in gesprek gaan met de klimaatburgemeesters, De Blauwe Knikker, XR Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat, energiecoöperaties De Groene Reus en Almeerse Wind, Almeerminder en vertegenwoordigers van andere duurzame organisaties of bedrijven.

Ook staat er in de Klimaathuiskamer een tentoonstelling van klimaatburgemeester Emily-Lara Kabos en schilderijen en beeldend werk van Waldi van Kogelenberg.

Groene Karavaan

Tijdens de Klimaatweek staat De Groene Karavaan op verschillende plekken in Almere. Het is een mobiele expositie met energiebesparende maatregelen in huis. In de Groene Karavaan kun je uitleg krijgen over technische oplossingen voor het duurzaam maken van je woning. Bijvoorbeeld over energie opwekken, isoleren of (anders) verwarmen.

  • Dinsdag 31 oktober: 9.30 – 16.00 uur: Stadhuisplein
  • Woensdag 1 november: 10.00 – 16.00 uur: Almere Haven (Markt)
  • Donderdag 2 november: 14.00 – 20.00 uur: Stadhuisplein
  • Vrijdag 3 november: 10.00 – 16.00 uur: Almere Buiten (Rio de Janeirostraat)
Webinar zonnepanelenactie

Donderdag 2 november is er een webinar zonnepanelenactie van 19:30 tot 20:30 uur. Tijdens de online informatiebijeenkomst wordt informatie gegeven over de actie en kun je vragen stellen aan de installateur, het Regionaal Energieloket en de gemeente Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere mist opstartruimte voor musici: ‘Meer aandacht nodig voor het opbouwen van succesvolle carrière’

In Almere is er voor musici geen ruimte om op te starten, zegt de de Almeerse concertpianist Mkhitar Ghazaryan. “De Voetnoot is een mooie plek voor creatievelingen, maar niet voor musici of pianisten zoals ik.” Ghazaryan benadrukt dat de Voetnoot bovendien geen blijvende locatie is. “Het zou heel fijn zijn als er wel een start-up locatie voor musici komt. Ik hoop hiervoor een goede, geschikte ruimte te kunnen vinden.” Ghazaryan vindt […]

today27 oktober 2023 6


0%