Nieuws

Kapotte waterleiding in nieuwe seniorenflat, bewoners urenlang zonder stroom

today9 augustus 2023 65

Achtergrond
share close

Meerdere bewoners van appartementencomplex Waterstate, aan de Schelvisstraat in Stad, hebben dinsdagmiddag urenlang zonder stroom gezeten. Op de tweede etage van het gebouw sprong een waterleiding kapot, waardoor water naar de appartementen eronder stroomde. Een deel van het water kwam terecht in meterkasten, en daarom is uit voorzorg de elektriciteit afgesloten.

Aan het begin van de middag kreeg de brandweer een melding van de lekkage. Naast de brandweer zijn ook medewerkers van woningstichting Goede Stede, Vattenfall en van de gemeente Almere naar de flat gegaan. Acht woningen hadden geen elektriciteit en ook de lift was buiten gebruik. De meterkasten van verschillende woningen moeten door de schade worden vervangen.

De bewoners van de seniorenflat mochten in de avond weer naar huis. Er is een noodstroomvoorziening aangelegd, waardoor de appartementen weer elektriciteit hebben en ook de lift weer gebruikt kan worden. De komende dagen wordt er gekeken naar een permanente oplossing. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Appartementencomplex Waterstate is afgelopen juni opgeleverd. De seniorenflat telt 28 woningen verdeeld onder vier verdiepingen. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wat de oorzaak is van de lekkage en hoelang het duurt voor alles weer gerepareerd is.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Werkzaamheden Hogering en Buitenring gepland: Provincie waarschuwt voor drukte

De Provincie Flevoland waarschuwt wegbestuurders voor verkeershinder de komende maanden op de Hogering en Buitenring. Daar vindt van 28 augustus tot 27 november groot onderhoud plaats. Tijdens de werkzaamheden zal de weg grotendeels open blijven, maar zijn er op sommige momenten minder rijbanen beschikbaar. In het weekend of ‘s nachts kan het voorkomen dat gedeelten wel worden gesloten. De provincie waarschuwt voor extra drukte tijdens de spits. Tussen de kruising […]

today9 augustus 2023 83


0%