Nieuws

JOVD Flevoland schuift geboren Almeerse Becker naar voren als lijsttrekker

today11 juli 2023 6

Achtergrond
share close

Het in Almere geboren Kamerlid Bente Becker is volgens JOVD Flevoland de ideale opvolger van Mark Rutte. De jongerentak van de VVD ziet in de politica de ideale lijsttrekker bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maandagochtend maakte demissionair minister-president Mark Rutte bekend dat hij de politiek gaat verlaten.

Bente Becker is geboren in Almere en groeide op in Dronten. Voorzitter Alicesun Koorenhof van JOVD Flevoland is vol lof over Becker. “Het zou heel mooi zijn dat gewoon iemand uit onze polder een keer in het hart van Den Haag zal staan. Ik zou dat super cool vinden.” Sinds 2017 is Becker Kamerlid voor de VVD en is ze vicefractievoorzitter van de partij.

Koorenhof hoopt dat de VVD zich gaat herpakken nu Rutte zijn vertrek heeft aangekondigd en het kabinet vorige week is gevallen. Ze wil dat de partij de liberale waarden in de samenleving gaat waarborgen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Asielzoekers in hongerstaking tegen uitzichtloze situatie, gemeente stuurt brandbrief

Elf asielzoekers die verblijven in de voormalige brandweerkazerne in Almere Stad zijn vorige week een aantal dagen in hongerstaking gegaan. Dat meldt de gemeente maandag. De asielzoekers deden dat als protest tegen hun huidige situatie. Met name het lange wachten zonder informatie over hun asielprocedure zijn ze zat. Eerder hebben ze daar al op andere manieren aandacht voor gevraagd. De voormalige brandweerkazerne op bedrijventerrein Markerkant is sinds de zomer van 2022 […]

today11 juli 2023 7


0%