Nieuws

Jong Almere City in openingsduel geflatteerd onderuit tegen AFC: 4-1

today21 augustus 2023 61

Achtergrond
share close

Net als de hoofdmacht in de Eredivisie is Jong Almere City in de eerste wedstrijd van de competitie hard onderuit gegaan. In Amsterdam werd het 4-1 tegen AFC in een wedstrijd waarin de Almeerders dominant waren en veruit de meeste kansen creëerden.

Het was AFC echter dat de doelpunten maakte. De Amsterdammers kregen in de eerste helft twee echte kansen en verzilverden die. Debutant Oussama Siali schoot twee keer vanaf de penaltystip (10e en 44e minuut) raak.

“Vooral die tweede strafschop viel op een ongelukkig moment. Een minuut voor rust kom je op 2-0 achterstand. Dat is nooit lekker”, aldus Schenkel.

Toch kon Schenkel trots zijn op zijn ploeg. Na de openingstreffer van AFC had zijn team veruit het beste van het spel en reeg de de kansen aaneen, maar het doel werd niet gevonden.

“We speelden naïef en niet volwassen genoeg”, aldus Schenkel die een tweeledig gevoel aan de wedstrijd overhield.

Hij gaat verder: “Ik ben teleurgesteld over het in mijn ogen geflatteerde resultaat, maar zeer positief gestemd over het spel dat wij op de mat hebben gelegd. Het is alleen jammer dat we vergaten te ballen er in te schieten.”

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Jong Almere City was de bovenliggende partij, AFC de scorende uit de spaarzame kansen. In de vijftigste minuut wist opnieuw Oussama Siali het net te vinden. Hij kopte de bal vanuit een inworp in het doel.

Zeven minuten later was het opnieuw raak. Siali, doorgestroomd uit de jeugd van AFC, maakte zijn debuut in de hoofdmacht wel heel bijzonder door voor een vierde keer de bal achter Almere-keeper Van Tongeren te plaatsen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Inwoners van Duin vinden dat bus te weinig rijdt

Sinds juni van vorig jaar rijdt in Almere een bus tussen Station Poort en Duin. Vooralsnog wordt er weinig gebruik gemaakt van de buslijn, en daarom heeft de gemeente de omwonenden van het traject door middel van een vragenlijst om hun mening gevraagd. Het gaat om buslijn 24, ook wel DuinGo genoemd. De bus komt langs drie haltes, en rijdt een deel van de ochtend en een deel van de […]

today21 augustus 2023 68


0%