Nieuws

Jeugddetentie geëist voor gewelddadige beroving in Stedenwijk Almere

today8 september 2023 68

Achtergrond
share close

Tegen drie jongeren uit Almere en Dronten die vorig jaar in de Almeerse Stedenwijk met geweld iemand zouden hebben beroofd, zijn celstraffen tot 210 dagen en een proeftijd van twee jaar geëist. Ook vindt de officier van justitie begeleiding en behandeling nodig en moet het drietal van 17 en 16 jaar oud het slachtoffer 7400 euro schadevergoeding betalen.

De beroving vond op 22 oktober plaats op het Gilzepad. Het slachtoffer werd daar aangesproken en aangevallen. Er zou op zijn hoofd zijn gesprongen en tegen zijn hoofd zijn geschopt. Het slachtoffer liep een hersenschudding en bloeduitstortingen op en werd beroofd van onder meer een iPhone, portemonnee, pinpas en id-kaart.

Ook dwongen de jongeren het slachtoffer om bankgegevens af te staan. Zo kon nog eens 400 euro worden gestolen. Een van de verdachten zou hebben gedreigd het slachtoffer neer te steken of neer te schieten en hem in het water te gooien.

In de zaak is ook nog een 18-jarige Almeerder opgepakt. Hij komt pas komende dinsdag voor de rechter. De rechtbank doet vervolgens op 26 september uitspraak tegen alle vier de verdachten.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

FC Almere kijkt weer vol vertrouwen naar boven

De voorbereiding op het nieuwe amateurvoetbalseizoen is in volle gang. Nog twee weekeinden wachten en dan starten FC Almere, ASC Waterwijk, Forza Almere en SC Buitenboys op 23 september met het echte werk. 1Almere.nl maakt deze weken een rondje langs de velden. Vandaag  derdeklasser FC Almere. FC Almere bestaat slechts 15 jaar, maar heeft een veel langere geschiedenis. De oudste voetbalclub van onze stad, SV Almere, ging failliet en daarna onder de […]

today7 september 2023 29


0%