Nieuws

Huurder met wietplantage hoeft niet direct huis te verlaten

today18 augustus 2023 69

Achtergrond
share close

Een 69-jarige Almeerder hoeft pas volgend jaar zomer zijn huurwoning van Ymere te verlaten en hoeft geen boete te betalen. Dat compromis werd donderdagmiddag gesloten tijdens een kort geding.

Op de zolder van de woning aan de Leerdamstraat werd een professionele hennepkwekerij ontdekt met ruim 150 planten. Ymere wilde de huurder zo snel mogelijk uit het huurhuis hebben, maar nu krijgt de man tot 31 juli 2024 de tijd om te vertrekken.

Benaderd in de kroeg
De man werd in een kroeg benaderd met het verzoek of hij een wietplantage op zijn zolder zou willen faciliteren. Hij kreeg daar dan 500 euro per maand voor. Dat was een welkome aanvulling op de 70 euro leefgeld die de Almeerder elke week kreeg, omdat hij onder financieel bewind staat.

“In een opwelling heb ik ja gezegd. Voor mij was dat veel geld”, zo zei hij tegen de rechter. “Ik ontken het niet. Ik ben schuldig. Ik zeg dan ook sorry tegen Ymere en betuig spijt. Maar me nu uit de woning zetten is gezien mijn gezondheidstoestand niet wenselijk.”

Groot gevaar voor de buren
Ymere betoogde dat hennepkwekerijen een groot gevaar vormen voor omwonenden in verband met brand. Ook is er vaak wateroverlast en dekt de verzekering de schade niet als er wat gebeurt.

“Meneer heeft dit willens en wetens gedaan. Ymere heeft een zero-tolerance beleid. Staat ook in het huurcontract. Als je wiet kweekt, krijg je een boete van 5000 euro”, aldus de advocaat van de woningbouwvereniging. Uiteindelijk is dus de afspraak gemaakt dat de boete komt te vervallen en dat de huurder meer tijd krijgt om te verhuizen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Schrikbarend hoge toename’ ratten- en muizenoverlast na ingaan nieuwe regels

Ongediertebestrijdingsbedrijven in Almere merken een toename in het aantal meldingen van overlast door ratten en muizen. Door nieuwe regels is het sinds begin dit jaar lastiger om binnenshuis gif te gebruiken om ongedierte tegen te gaan. Dat zorgt volgens vier Almeerse bestrijdingsbedrijven ervoor dat meer mensen last hebben van de dieren. Die toename komt volgens de bedrijven bovenop de al toenemende trend van meldingen van de afgelopen paar jaar. In […]

today18 augustus 2023 65


0%