Nieuws

Groot Korean BBQ restaurant geopend in Stad

today28 november 2023 141

Achtergrond
share close

In Almere Stad is het restaurant GAJA Korean BBQ geopend. Het restaurant heeft plek voor 250 mensen en wil nog uitbreiden met een terras voor zo’n honderd BBQ-liefhebbers. Dat maakt het tot één van de grootste Korean BBQ restaurants van Nederland.

Naast de Almeerse vestiging hebben eigenaren Minghze en Viming ook een vestiging in Amsterdam. Daar zitten ze een halfjaar en nu zijn ze dus uitgebreid naar Almere, waar ze zelf ook wonen.

Minghze zag dat het pand aan de Grote Markt te koop was en wist het meteen: Daar wilde hij een tweede vestiging van GAJA Korean BBQ hebben. “Dit is een een toplocatie, dus we zochten contact met de pandeigenaar en hebben er nu een prachtige zaak neergezet.”

Minghze en mede-eigenaar Viming hebben dan ook veel vertrouwen in de zaak. “We geloven in ons eigen team en het concept.”

Dat vindt Minghze heel belangrijk. “Ik ben zelf nog jong en hou van neon en futuristisch. Mijn eigen stijl zie je dus ook terug in het restaurant. We hebben ook al vroeg posters opgehangen met ‘Coming Soon’ en merkten dat er veel mensen langs het pand liepen die het in de gaten hielden.”

Genoeg ruimte

Almere telt nog twee andere Korean BBQ restaurants, maar er is volgens Minghze wel ruimte voor nog eentje. “Ik denk dat Almere groot genoeg is voor nog een restaurant.”

Hij legt uit wat GAJA uniek maakt ten opzichte van de andere BBQ-restaurants. “Viming werkt in de keuken en heeft gestudeerd in Korea. Hij heeft ook bij bekende Koreaanse restaurants gewerkt. Hierdoor heeft hij inspiratie opgedaan voor gerechten hier.”

Alle gerechten die GAJA serveert worden volgens Minghze zelf gemaakt. “De sauzen en gerechten maken we vers en bedenken we zelf.”

Bewuste keuze

Hoewel Minghze zelf uit China komt, heeft hij ook heel bewust gekozen voor de Koreaanse keuken. “Mijn ouders hebben een horeca-achtergrond en zelf heb ik altijd in de Japanse keuken gewerkt. Toch wilde ik niet hetzelfde doen als mijn ouders. De Koreaanse keuken vind ik hipper en moderner, maar vooral heel lekker.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Erfgoedborrel XL: Ronald Nijboer geeft lezing in Stadsarchief Almere

Socioloog, onderzoeker en auteur Roald Nijboer geeft vrijdag 1 december een lezing. Deze gaat over zijn onderzoeken met betrekking tot het culturele erfgoed van de kustplaatsen en het landschap rondom het IJsselmeer. De lezing is georganiseerd door Boekwinkel Korsakov en St. Regenboogbuurt, en zal plaatsvinden in Stadsarchief Almere. Wereldzee in de Polder Auteur Ronald Nijboer zal de lezing geven om liefhebbers van erfgoed te ontmoeten en te verbinden. Dit doet hij […]

today27 november 2023 16


0%