Nieuws

Gratis basiscursus EHBO aan sporters georganiseerd voor Almeerse sportverenigingen

today5 september 2023 24

Achtergrond
share close

Het Rode Kruis organiseert in samenwerking met de gemeente Almere op zaterdag 9 september voor leden van Almeerse sportverenigingen een gratis basiscursus EHBO aan sporters (EHBSO). Per vereniging mogen er twee leden meedoen aan de cursus. Op die manier hoopt de gemeente het aantal ernstige sportongevallen te verminderen of zelfs te voorkomen.

Veel Almeerse sporters lijken niet te weten wat ze moeten doen, mocht een teamgenoot te maken krijgen met een blessure. Zo belandden er volgens het CBS in 2019 per dag zo’n 300 sporters in Nederland op Spoedeisende Hulp. Daarvan had bijna de helft een ernstige blessure. De gemeente Almere wil daarom het liefst dat iedereen tijdens het sporten weet hoe ze moeten handelen bij blessures.

De gratis EHBSO-cursus is daarom ook alleen bedoeld voor sportverenigingen. Tijdens de basiscursus leer je bijvoorbeeld hoe je kunt reageren in verschillende situaties, zoals verstuikingen, botbreuken of hoofdletsel. Ook wordt er aandacht besteed aan reanimatie en het gebruik van een AED.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus is gratis en kan via de verenigingsondersteuner van de gemeente Almere door een e-mail te sturen naar jzuman@almere.nl. Per sportvereniging mogen er twee leden meedoen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse ijscowagen verliest vaste standplaats, VVD stelt vragen

De ijscowagen van Jonico IJs Carlo & Martino verdwijnt binnenkort uit de Stationsstraat in Almere Stad. De gemeente werkt aan een nieuw standplaatsenbeleid voor kleine ondernemers en het ziet er naar uit dat er geen ruimte meer is voor dit soort bedrijfjes. Dat vindt VVD Almere ontzettend jammer. Koen Bokhorst, fractievoorzitter van VVD Almere heeft vragen gesteld over het besluit om de ijscowagen weg te sturen uit de straat. “Wij vinden […]

today5 september 2023 40


0%