Nieuws

Gratis activiteiten in Almere tijdens de week van het jonge kind

today15 april 2024 2

Achtergrond
share close

Tijdens de week van het jonge kind, die maandag 15 april start, worden er in Almere verschillende gratis activiteiten georganiseerd door ROC Flevoland, Hogeschool Windesheim en de Nieuwe Bibliotheek. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor het belang van de eerste jaren van het kind.

De fototentoonstelling ‘Veerkrachtig ouderschap’ is de hele week te zien in de Nieuwe Bibliotheek. “De portretten en bijbehorende verhalen geven de veerkracht weer in het leven van kinderen en hun gezin.”

Cabaretier Mo Hersi komt voorlezen op Almeerse scholen. Met zijn taalbus rijdt hij door de stad om de taalvaardigheid en taalontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren.

Over pedagogische kwaliteit deelt onderwijskundige IJsbrand Jepma zijn kennis op 16 april. Dit doet hij op Hogeschool Windesheim naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘Wat leert mijn kind bij jullie?’. Tijdens de boekenclub is er gelegenheid om ervaringen en kennis uit te wisselen.

In de Nieuwe Bibliotheek wordt op 19 april een lezing gehouden over de ontwikkeling van jonge kinderen onder diverse omstandigheden. Er worden vervolgens workshops en een lunch georganiseerd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Werkzaamheden aan Vlotbrugweg en Draaibrugweg duren tot eind 2024

De werkzaamheden aan de Vlotbrugweg en de Draaibrugweg op bedrijventerrein De Vaart in Almere Buiten gaan maandag 15 april beginnen. Tijdens deze werkzaamheden wordt een deel van de riolering vervangen en wordt het asfalt vernieuwd. Dit duurt tot en met het einde van 2024. De werkzaamheden worden verdeeld in verschillende fasen. Hierbij starten ze steeds met het verwijderen van het asfalt en de fundering, vervolgens vervangen ze de riolering, zodat […]

today11 april 2024 4


0%