Nieuws

Gemeente wil pand met 58 appartementen kopen voor opvang vluchtelingen

today12 september 2023 87

Achtergrond
share close

De gemeente Almere is van plan om een voormalig bedrijfspand aan Randstad 20-04 te kopen om zo vluchtelingen met een verblijfsvergunning onderdak te bieden. Het pand in Almere Stad heeft een prijskaartje van 9,8 miljoen euro.

Van de regering moet elke gemeente een bepaald aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders, red.) een huis bieden. Almere voldoet daar nog niet aan. Aan het einde van dit jaar zouden er 629 mensen in Almere een woning moeten hebben. Eind mei was dat nog maar voor 79 mensen gelukt. Per 1 oktober is het pand in Almere Stad leeg en daarmee volgens de gemeente snel inzetbaar voor de opvang van statushouders.

Randstad 20-04 was eerst een kantoorgebouw. Maar 4 jaar geleden is het omgebouwd tot woonlocatie. Er zijn 58 kleine appartementen in het pand gemaakt. Elk appartement heeft een eigen deur, badkamer en keuken. Een appartement is gemiddeld 28 vierkante meter groot.

Leefbaarheid
Om de leefbaarheid en veiligheid te waarborgen, zal de gemeente een externe partij inschakelen voor het ‘sociaal beheer’. Een andere organisatie zal zorgdragen voor de verhuur van de appartementen. De kosten voor het onderhoud van het pand worden volgens de gemeente betaald vanuit de verhuuropbrengsten.

Het is nu aan de gemeenteraad om aan te geven of ze willen discussiëren over het aankoopplan. Mocht minimaal één op de vijf raadsleden hier behoefte aan hebben, dan zal er een vergadering worden ingepland. Zo niet, dan gaat de gemeente door met de voorgenomen aankoop.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Woonwinkel Home Island vertrekt uit Almere

De woonwinkel Home Island Interiors gaat weg uit Almere Centrum. De winkel zit nu nog aan de Schutterstraat, op die locatie zat voorheen de Blokker. Een medewerker van Home Island Interiors geeft aan dat de vestiging in Almere naar Muiden gaat verhuizen, waar de woonwinkel ook al een vestiging heeft. Aan het einde van het jaar gaan de twee winkels samen naar een nieuwe locatie. Het is nog niet bekend […]

today11 september 2023 134


0%