Nieuws

Gemeente Almere roept op: maak je tuin groener

today25 maart 2024 6

Achtergrond
share close

De Week van de Groene Tuin gaat in heel Nederland van start op dinsdag 26 maart. Deze week staat volledig in het teken van het vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Ook worden er winacties georganiseerd. De week duurt tot en met 1 april.

De gemeente Almere roept op om de tegels uit je tuin te halen en je tuin groener te maken. Met een groene tuin ben je volgens de organisatie beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering dan met een betegelde tuin. Bovendien zorgt het voor verkoeling in de zomer.

Eerder gaf de Almeerse hovenier Alessio Sebastiani al tips om nu de tuin onder handen te nemen.

De Week van de Groene Tuin organiseert een fotowedstrijd voor de groenste tuin of balkon. Door een foto in te sturen maak je kans op een groen cadeaupakket, inclusief een tuinbon ter waarde van 200 euro.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

550 kinderen niet op schoolreisje door gebrek aan geld

Het schoolreisje van zo’n 550 leerlingen van basisschool De Columbusschool in Almere gaat dit jaar niet door. Dat heeft de directie van de school besloten. Aanleiding is het gebrek aan geld. In een brief aan de ouders laat de basisschool weten dat zo’n 90 ouders de ouderbijdrage niet hebben betaald. De school zegt begrip te hebben voor het besluit van de ouders “omdat het niet voor iedereen makkelijk is in […]

today21 maart 2024 5


0%