Nieuws

Gemeente Almere organiseert jaarlijkse kerstboominzameling

today3 januari 2024 5

Achtergrond
share close

Op zaterdag 13 januari 2024 organiseert Almere de jaarlijkse kerstboominzameling. Op deze dag zamelt de gemeente kerstbomen in op verschillende locaties in de stad. Je kunt er ook voor kiezen om je kerstboom naar een recyclingperron te brengen. De bomen kunnen in vijf verschillende stadsdelen worden ingeleverd.

Kerstboominzameling 2024

Op 13 januari kunnen bij scholen, winkelcentra en supermarkten kerstbomen worden ingeleverd. Voor elke ingeleverde boom krijg je 50 eurocent. Je kunt er ook voor kiezen om de boom nu al in te leveren. Daarvoor moet je naar een upcyclecentrum of een recyclingperron. Daar ontvang je tot en met 13 januari ook 50 cent voor iedere ingeleverde boom.

Als je al bomen hebt verzameld, dan kun je contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 036. Je kunt tot en met woensdag 10 januari 2024 de bomen aanmelden. Let op: de bomen worden pas op afspraak opgehaald als er meer dan 50 stuks zijn verzameld. Als de gemeente vorig jaar bomen heeft opgehaald, dien je opnieuw contact op te nemen.

Op de website van de gemeente is een lijst te vinden waarop de vijf stadsdelen staan vermeld. Je kunt klikken op jouw stadsdeel, waarna je een overzicht krijgt van de inzamelpunten in de wijken van het stadsdeel. De kerstboominzameling is een jaarlijkse traditie die door de gemeente wordt georganiseerd. Door het initiatief kunnen kinderen een zakcentje bijverdienen en wordt voorkomen dat kerstbomen overal in de stad worden gedumpt.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Koningin Máxima gaat op bezoek in Almere Haven

Koningin Máxima brengt eind januari een bezoek aan Almere Haven. Ze gaat langs bij verschillende locaties om te zien welke initiatieven er in het stadsdeel worden georganiseerd. Op het programma staan onder meer een bezoek aan Het Buurtlokaal, waar de koningin in gesprek gaat met deelnemers van een handwerkclub. Bij de organisatie Senior-Live doet Máxima mee met het beantwoorden van vragen over digitale apparatuur. En bij scholengemeenschap De Meergronden ontmoet […]

today3 januari 2024 5


0%