Nieuws

Geldautomaten station Centrum gesloten vanwege risico op plofkraken

today24 april 2024 7

Achtergrond
share close

De geldautomaat op station Almere Centrum is tijdelijk buiten gebruik. Zo hoopt de NS plofkraken te voorkomen. Stations zijn hier namelijk steeds vaker het doelwit van, met veel schade als gevolg.

De geldautomaten zijn gesloten en leeggehaald. Aanleiding hiervoor zijn de recente plofkraken op stations Amsterdam Zuid en station Delft. Op een later moment besluiten NS en GWK Travelex of de automaten heropend kunnen worden, eventueel met aanvullende veiligheidsmaatregelen.

Eerder hebben de partijen al maatregelen moeten nemen naar aanleiding van een plofkraak. Zo zijn in 2021 tijdelijk 28 geldautomaten gesloten naar aanleiding van een plofkraak op station Apeldoorn. Hierbij raakte een monumentaal pand beschadigd. Om herhaling te voorkomen zijn ook deze automaten afgelopen jaar verplaatst en met extra veiligheidsmaatregelen heropend of definitief gesloten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Forza blijft aan leiding in vijfde klasse, ASC Waterwijk houdt zicht op koplopers

ASC Waterwijk heeft dit weekeinde weer goede zaken gedaan. Op eigen veld werd Always Forward met 3-0 aan de kant gezet. SC Buitenboys maakte geen fout tegen het laaggeklasseerde OSV en won met 1-3.  Forza Almere blijft koploper in de vijfde klasse door een een overtuigende 5-0 overwinning op ’t Gooi. ASC Waterwijk – Alway Forward: 3-0 Trainer Ryan Smart vatte het treffen tegen Always Forward als volgt samen: “Een […]

today22 april 2024 5


0%