Nieuws

Firefighter Stair Climb in WTC Almere voor herdenking slachtoffers 9/1

today27 juli 2023 24

Achtergrond
share close

In het WTC Almere is er op 10 september een tweede editie van de Firefighter Stair Climb. Dit is een trappenloop waarbij brandweerlieden de dertig verdiepingen van het WTC naar boven lopen in hun brandweerpak. Het evenement is bedoeld om stil te staan bij de aanslag in New York in 2001. Met de beklimming willen ze geld ophalen voor stichting Brandweer zonder Grenzen.

Het gaat om zo’n zeshonderd treden van het WTC Almere die de brandweermensen in hun brandweerpak gaan betreden. Daarmee bedoelen ze de volledige uitrusting, dus inclusief uitruklaarzen en een aangesloten adembescherming van start tot finish. Ook zullen ze hierbij een ademluchthelm dragen. Dit zorgt ervoor dat het een stuk zwaarder is om een fysieke inspanning te leveren.

wee leeftijdscategorieën

Brandweerlieden kunnen zich opgeven in een wedstrijdloop in twee leeftijdscategorieën. Het gaat hierbij om mensen in de leeftijd tot 40 jaar en een groep van de leeftijd daarboven.

Naast brandweerlieden, mogen er ook medewerkers van politie, ambulance en Defensie meedoen. Zij mogen in hun werkkleding deelnemen aan de recreatieve loop.

Stilstaan

Met de klim staan de deelnemers stil bij de gebeurtenissen van 9/11 en bij brandweerlieden die wereldwijd zijn omgekomen bij het uitoefenen van hun beroep. Daarnaast zal er een moment zijn waarbij het opgehaalde geld wordt overhandigd aan stichting Brandweer zonder Grenzen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Mijn hond. Heerlijk op het Almeerder strand ik op mojn strandbedje, hij lekker spelen met alle andere honden

today26 juli 2023 4


0%