Nieuws

FC Almere kijkt weer vol vertrouwen naar boven

today7 september 2023 26

Achtergrond
share close

De voorbereiding op het nieuwe amateurvoetbalseizoen is in volle gang. Nog twee weekeinden wachten en dan starten FC Almere, ASC Waterwijk, Forza Almere en SC Buitenboys op 23 september met het echte werk. 1Almere.nl maakt deze weken een rondje langs de velden. Vandaag  derdeklasser FC Almere.

FC Almere bestaat slechts 15 jaar, maar heeft een veel langere geschiedenis. De oudste voetbalclub van onze stad, SV Almere, ging failliet en daarna onder de naam FC Almere verder. SV Almere werd opgericht in 1977. Over een paar jaar wordt er dus al bijna 50 jaar gevoetbald op sportpark de De Marken in Almere-Haven.

Het eerste zaterdagteam komt dit seizoen uit in de Derde Klasse B, één klasse lager dan ASC Waterwijk en SC Buitenboys en speelt weer in de regio Amsterdam met tegenstanders als Weesp, AMVJ, SC Buitenveldert, Purmerend en DWS.

Na een redelijk anonieme zesde plek vorig seizoen, waarin er door de herstructurering van het amateurvoetbal afwijkende maar vooral ingrijpende promotie- en degradatieregeling waren, gaat FC Almere dit seizoen duidelijk voor meer.

Promotie

“We gaan voor promotie. Op welke manier dan ook. Titel of nacompetitie.”, aldus Sandor Augustijn, die net als vorig seizoen aan het roer staat als hoofdtrainer. Hij wordt geassisteerd door Tjeerd Hof en de trainer van het tweede elftal Engelbert Arrindell.

Augustijn was al eerder trainer bij FC Almere. Een aantal seizoenen geleden bereikte hij zelfs de play-offs voor promotie naar de Eerste Klasse, maar sneuvelde in de finale. Daarna volgen Sporting Almere, DWS en Eemboys. De laatste twee clubs had hij zelfs tijdelijk tegelijk onder zijn hoede. Vorig jaar keerde hij terug op het oude nest in Almere, waar hij al sinds zijn achtste woont.

Augustijn: “FC Almere moet weer opgebouwd worden. Dat vind ik ook het leukste om te doen. We zijn op de goede weg met een jeugdige groep van alleen maar Almeerders.”

Aantrekkingskracht

Vorig seizoen was volgens Augustijn nog te wisselvallig: “Dat moet er uit. We hebben gepiekt, maar zijn ook door het ijs gezakt. Desalniettemin geef ik het seizoen een ruime voldoende. En wat belangrijker is, is dat we zien dat de club weer aantrekkingskracht heeft gekregen.”

In het degradatieseizoen net voor de komst van Augustijn zijn veel spelers van O23 ingepast. Die hebben nu veel meer ervaring. “De spelers hebben het hier naar hun zin. Het complete eerste elftal is gebleven en vormt de basis voor dit seizoen. Daarnaast is er een aantal spelers teruggekeerd op het oude nest, zoals Rafi Splinter, Stann Grosmann, Scott Barkema en Rogier Arduin.”

Augustijn start met 42 spelers voor het eerste en tweede elftal en merkt nu al dat de concurrentie en daardoor ook het niveau omhoog zijn gegaan. “Dat merk je op de trainingen. De groep is gegroeid en er zit enorm veel energie in. Ik heb er dan ook enorm veel vertrouwen in”, aldus Augustijn.

Interessante competitie

Waar FC Almere dit seizoen gaat eindigen is moeilijk in te schatten. Door alle verschuivingen in het amateurvoetbal waarbij zondagteams zaterdagteams zijn geworden is het onoverzichtelijk geworden. “Het zal absoluut niet makkelijk zijn. Ik heb al veel toekomstige tegenstanders uit onze klasse geëvalueerd. Gekeken wie hun trainers zijn of zijn geworden en wat voor spelers erbij zijn gekomen. Het gaat een interessante competitie worden”, aldus Augustijn.

Afgelopen zaterdag was de eerste graadmeter voor FC Almere. Op eigen veld werd verzuimd derdeklasser Odysseus in de eerste bekerwedstrijd te verslaan. Augustijn was na deze eerste officiële wedstrijd nog niet tevreden. Hij heeft nog tot 23 september om de puntjes op de i te zetten.

Volgende week donderdag gaat 1Almere.nl op bezoek bij Forza Almere, dat uitkomt in de vijfde klasse.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bestrijding helpt: rust teruggekeerd op ‘ratten-highway’ Staatsliedenwijk

Rattenfamilies rennen niet meer over de stoep in de Staatsliedenwijk in Almere Stad. De ongedierteplaag is op zijn retour dankzij het gezamenlijke optreden van wijkbewoners en instanties. Begin juli trokken de bewoners bij 1Almere aan de bel en zochten zij de publiciteit. Ze waren ten einde raad vanwege de vele brutale ratten in de buurt. Buurtbewoner Daniela Eggers beschreef de stoep bij haar huis toen als een ware ‘ratten-highway’. Zowel de […]

today7 september 2023 30


0%