Nieuws

Esmée werd gedrogeerd tijdens Koningsdag

today18 maart 2024 31 1

Achtergrond
share close

”Ik was heel bang en ik moest de hele tijd overgegeven. De volgende ochtend wist ik niet eens meer hoe ik was thuisgekomen.” De Almeerse Esmée Aarts vertelt over Koningsdag vorig jaar toen ze werd gedrogeerd tijdens het uitgaan. Ze heeft naar aanleiding van haar ervaring een documentaire gemaakt. Die gaat donderdagavond in première in Kinepolis Almere.

“Ik was samen met vrienden en het was de hele avond super gezellig”, vertelt de 18-jarige Almeerse. “Vanaf 24:00 uur weet ik gewoon helemaal niets meer.” Haar ouders werden gewaarschuwd en haalden haar op. Wie iets in haar drankje heeft gedaan is nooit duidelijk geworden.

Aandacht voor onderwerp

Volgens de Almeerse is er maar weinig te vinden over het onderwerp. “Maar als je om je heen gaat praten er altijd wel iemand kent die het ook heeft meegemaakt.”

Esmée zit in de zesde klas van het vwo op het Baken Park Lyceum. De documentaire die ze heeft gemaakt, is haar profielwerkstuk. Ze wil er zoveel mogelijk jongeren mee bereiken. Er komen onder meer slachtoffers aan het woord, maar ook een verpleegkundige van de spoedeisende hulp en een politiemedewerker.

“Het lijkt me ook erg leuk om voorlichting op scholen te geven. Er zijn bijvoorbeeld heel veel preventiemiddelen die gebruikt worden. Zoals deze elastiekjes en haarbandjes. Daar zit een kapje in verstopt die je er af kan pakken en over je glas kan zetten zodat e niemand er iets in kan gooien.”

Ze hoopt dat haar film uiteindelijk ook op andere plekken te zien zal zijn.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Win een speelplek op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Flevoland

Poppodium de Meester organiseert dit jaar namens het Bevrijdingsfestival Flevoland de wedstrijd Songs for Freedom. Een strijd om een felbegeerde speelplek op het hoofdpodium op 5 mei.  Songs for Freedom is een initiatief om de vrijheid te vieren en lokale talenten een podium te bieden. De competitie geeft artiesten, bands en songwriters uit provincie Flevoland de kans om hun interpretatie van vrijheid muzikaal te laten horen. Tijdens de verschillende voorrondes […]

today14 maart 2024 7


0%