Nieuws

Eis van zes jaar voor explosie en brandstichting

today17 april 2024 4

Achtergrond
share close

Er is zes jaar cel geëist tegen een 23-jarige man die verdacht wordt van brandstichting in Almere en het tot ontploffing brengen van een explosief in Amsterdam. Op 8 december 2022 zou hij in Almere een brievenbus van een woning en een auto in brand hebben gestoken.

Bij de ontploffing in Amsterdam, ook in december 2022, bleken er camerabeelden gemaakt te zijn. Toen een auto op de A8 werd aangehouden wegens opvallend rijgedrag, bleek het dezelfde auto te zijn die op de camerabeelden te zien was. Ook het signalement van de inzittenden kwam overeen met de beelden.

Tegen de man tegen wie nu zes jaar tegen geëist is, was nog meer bewijsmateriaal. Er zijn snapchatberichten op zijn telefoon gewonden waarin hij communiceert over de explosie in Amsterdam en de brandstichtingen in Almere.

Behalve de celstraf eist het OM ook dat de man een gedragsbeïnvloedende behandeling moet ondergaan omdat hij onschuldige mensen in gevaar heeft gebracht.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

NS is klaar met geweld en zet treinen drie minuten stil

NS zet zaterdagavond om 22.30 uur alle treinen drie minuten stil. Het is een protest tegen het geweld waar NS-medewerkers mee te maken krijgen. “Het moet nu echt klaar zijn met het geweld tegen onze conducteurs”, zegt een woordvoerder van de NS. Aanleiding is een heftig geweldsincident afgelopen zaterdag bij Delft. Daarbij zijn een hoofdconductrice en machinist mishandeld door een groep jongeren. Wouter Koolmees, president-directeur van NS, zegt over zijn […]

today16 april 2024 2


0%